Συνάντηση εκπαιδευτικών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ “Food for Thought”

 

Από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Maria-Ward Schule, Aschafenburg – Γερμανία, η πρώτη συνάντηση  του προγράμματος Erasmus+,  “Food for thought”, στο οποίο συμμετέχει το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας.

Σκοπός της συνάντησης των συνεργαζόμενων σχολείων (Sortland Videregaende Skole-Νορβηγία, Maria-Ward schule, Aschaffenburg-Γερμανία, Harlindis en Relindis College Heilig Kruis-Sint-Ursula B’, Maaseik-Βέλγιο, 5ο ΓΕ.Λ. Βεροίας) ήταν να γνωριστούν δια ζώσης οι υπεύθυνοι του κάθε σχολείου, να συμφωνηθεί το πρωτόκολλο συνεργασίας, να συζητηθεί λεπτομερώς η διεξαγωγή των ερευνητικών εργασιών και οι δραστηριότητες της κάθε κινητικότητας.

Οι καθηγήτριες του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας, Ελένη Κωστοπούλου και Κατερίνα Ραφτοπούλου, παραβρέθηκαν στη συνάντηση, συζήτησαν με τους εταίρους, πήραν αποφάσεις, παρακολούθησαν μαθήματα στο γερμανικό σχολείο, γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του γερμανικού σχολείου και την οργάνωση του.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, 11-17 Ιανουαρίου 2016, στο βελγικό σχολείο, όπου θα παρουσιαστούν οι πρώτες ερευνητικές εργασίες από  μαθητές όλων των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών σχολείων.