"Συζητώντας για τον σχολικό εκφοβισμό": Βιωματικό σεμινάριο στη Βέροια

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (διά των μελών Π.Ο.Δ.Π. των σχολείων της Βέροιας) και το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ημαθίας «Πρόσβαση» διοργανώνουν διήμερο βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: «Συζητώντας για τον σχολικό εκφοβισμό».

Στόχοι του βιωματικού σεμιναρίου είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που σκοπεύουν να υλοποιήσουν Προγράμματα Αγωγής Υγείας με αντίστοιχη θεματολογία, καθώς και η υποστήριξη και περαιτέρω ενδυνάμωση των μελών Ο.Δ.Π. των σχολείων της Βέροιας. Στο πλαίσιο του βιωματικού σεμιναρίου θα επιχειρηθεί μια κριτική προσέγγιση του ζητήματος του σχολικού εκφοβισμού και θα συζητηθούν ζητήματα που συνδέονται συνολικά με την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στον χώρο της Πρόσβασης (Ολγάνου 19, Βέροια), και σε ώρες εκτός του ωρολογίου προγράμματος (16:30 – 20:30). Στο σεμινάριο θα συμμετέχει περιορισμένος αριθμός εκπαιδευτικών (μέχρι 20 άτομα).

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούνται να αποστείλουν τη σχετική αίτηση (βλ. συνημμένο αρχείο) στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 ή να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στον σύνδεσμοhttp://goo.gl/forms/IEEOr8QaiC

Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που σκοπεύουν να υλοποιήσουν σχετικά προγράμματα Αγωγής Υγείας καθώς και στα μέλη Ο.Δ.Π. των σχολείων της Βέροιας.