Πλημμύρισε το «Δημ. Βικέλας» από μαθητές του Δήμου Βέροιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες - επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις. Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε η 5η Οκτωβρίου 2015.

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) διεξάγονται ενδοσχολικές αθλητικές αλλά και παράλληλες δραστηριότητες που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βέροιας «Δημ. Βικέλας» κυριολεκτικά πλημμύρισε από χιλιάδες μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βέροιας, τα οποία υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των δασκάλων τους, συνδύασαν την εκδρομή τους με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας εκφράζει την ικανοποίησή του καθώς η μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Βέροιας φρόντισε για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους χώρους του αθλητικού χώρου, με την παρότρυνση των συνοδών εκπαιδευτικών.