Σε τρεις αγιασμούς σχολείων ο Κώστας Καλαϊτζίδης

agiasmos2

Στην τελετή αγιασμού του 8ου δημοτικού σχολείου-νηπιαγωγείου, 3ου Γυμνασίου και Ειδικού Σχολείου Νάουσας, καθώς και στην αντίστοιχη του δημοτικού σχολείου Ριζωμάτων, παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.

Ο κ.αντιπεριφερειάρχης, ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές καλή σχολική χρονιά, τονίζοντας ότι η Π.Ε Ημαθίας υποβοηθά, παρά τους ελάχιστους πόρους που λαμβάνει από την κεντρική διοίκηση, την σχολική κοινότητα του τόπου μας.

«Σήμερα σε όλη την Ημαθία, λάβαμε με τον αγιασμό, τις ευλογίες της εκκλησίας μας για τη νέα σχολική χρονιά. Η μαθητική κοινότητα των Ριζωμάτων υποδέχθηκε με ικανοποίηση μια νέα σχολική μονάδα, που χρηματοδοτήθηκε μέσα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της ΠΚΜ. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της ικανοποιούν, σύμφωνα με τα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα, τις ανάγκες 100 μαθητών. Το ίδιο συνέβη και με το κτίριο του 10ου δημοτικού σχολείου Νάουσας, το οποίο παραδώσαμε προς χρήση. Όσο δε αφορά την μεταφορά των μαθητών, είμαστε η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα που συμφωνήσαμε με τους μεταφορικούς φορείς, ως προς την απρόσκοπτη διακίνηση των παιδιών, όλων των σχολικών βαθμίδων . Ευελπιστούμε ότι η κεντρική διοίκηση θα αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν, ώστε τα δημόσια σχολεία να αποτελέσουν μαθησιακό πνεύμονα της νέας γενιά μας» τόνισε, σε δήλωση του από τα Ριζώματα, έχοντας στο πλευρό του την περιφερειακή σύμβουλο κ.Νίκη Καρατζιούλα, ο κ. Καλαϊτζίδης.