Ημερήσια Εκδρομή στη Θεσσαλία πραγματοποίησαν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

ekdromi iev

Οι μαθητές των Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξεων των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή σε περιοχές της Θεσσαλίας την περασμένη βδομάδα, παρουσία δασκάλων και γονιών.

Πρώτος σταθμός η Αεροπορική Βάση της Λάρισας, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους του χώρου στη μονάδα και κατατοπίστηκαν πλήρως σχετικά με τα αεροπλάνα που ήταν σταθμευμένα εκεί και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε στάση στην περιοχή της Μακρυνίτσας στο Πήλιο, όπου μαθητές, δάσκαλοι και γονείς χαλάρωσαν τριγυρίζοντας στα γραφικά καλντερίμια του χωριού, δοκίμασαν τοπικές λιχουδιές, απαθανάτισαν τις ωραίες στιγμές και δεν παρέλειψαν να αστειευτούν μέχρι δακρύων. Τελικός σταθμός υπήρξε ο Βόλος, όπου η πρόσχαρη ομάδα θαύμασε τις ομορφιές της πόλης ενώ έκανε και στάση για καφέ και ξεκούραση πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής.

ekdromi-iev1

Παράλληλα, οι μαθητές των Α' και Β' τάξεων επισκέφτηκαν το Εθνικό Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρήστος Τσολάκης» στην πόλη μας, όπου είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά σχολική αίθουσα παλαιάς κοπής, συνοδευόμενη από τα αντικείμενα του τότε• σχολικές τσάντες, βιβλία και τα συναφή. Συγχρόνως, κατατοπίστηκαν σχετικά με θέματα εκπαίδευσης παλιότερων γενεών από τον υπεύθυνο των διδακτικών επισκέψεων του μουσείου. Η ημερήσια εκδρομή των μικρότερων τάξεων επισφραγίστηκε με επίσκεψη σε τοπικό παιδότοπο, όπου μαθητές και δάσκαλοι μπόρεσαν να χαλαρώσουν και να ξεδώσουν.

Μικροί και μεγάλοι βίωσαν ξένοιαστες στιγμές λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, επισφραγίζοντας με ωραίο τρόπο τα όσα πέρασαν φέτος ως μαθητές και συνεργάτες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας.