Project «Υγιεινή Διατροφή» της Γ' Τάξης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας

iev Project-diatrofi

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας -κεφάλαιο «Του κόσμου το ψωμί, καλή όρεξη»- και της Μελέτης Περιβάλλοντος -ενότητα 6 «Τι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε»-, η Γ' τάξη των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», ασχολήθηκε με ένα πρότζεκτ διάρκειας δύο εβδομάδων με θέμα την υγιεινή διατροφή που όλοι πρέπει να ακολουθούμε.

Στην εργασία αυτή συμπεριλήφθηκε και το μάθημα της Ιστορίας -ενότητα 7 «Παλαιολιθική-Νεολιθική εποχή»-, προκειμένου να γίνει η σύγκριση ανάμεσα στις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας και αυτές του σήμερα.

Το project συνοδεύτηκε από μια πυραμίδα διατροφής και ένα σχετικό με το θέμα τραγουδάκι που ερμηνεύτηκε από τους μαθητές μέσα στην τάξη. Τέλος, οι μαθητές έκοψαν από περιοδικά και κόλλησαν εικόνες με τροφές σε χαρτόνια. Η κάθε ομάδα -3 στο σύνολο- ασχολήθηκε με ένα επίπεδο της πυραμίδας.
Μέσω του συγκεκριμένου project τα παιδιά συνειδητοποίησαν εμβαθύνοντας στην εν λόγω θεματική πώς ξεχωρίζουμε τις τροφές, ποιες αποφεύγουμε και ποιες προτιμούμε συχνότερα, αλλά και ποιες θα έπρεπε να αποτελούν στοιχείο της καθημερινής μας σίτισης, ώστε να έχουμε μια πιο ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή.