Επιτυχημένη η θεατρική παράσταση “Άστρα, ήλιοι και φεγγάρια” του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

 

Μια παραμυθένια θεατρική παράσταση με τίτλο “Άστρα, ήλιοι και φεγγάρια” χάρισε στο κοινό η Στ΄ τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, την Τετάρτη 3 Ιουνίου στον πολυχώρο πολιτισμού ΕΡΙΑ. Η κατάμεστη αίθουσα γέμισε με λόγο, μύθους, εικόνες, μουσικές και τραγούδια για τον ουρανό και τα μυστικά του.

Ήταν το αποτέλεσμα και το αποκορύφωμα  της δουλειάς που έκανε η τάξη στη διάρκεια της χρονιάς, στην Ευέλικτη ζώνη μ’ αυτό το θέμα. Τα σκηνικά  φτιάχτηκαν από τα ίδια τα παιδιά, ενώ τα κείμενα και τη σκηνοθεσία έκανε η δασκάλα τους κ. Μαρία Σγουρίδου. Τις υπέροχες εικόνες των προβολών επιμελήθηκε η κ. Εβίτα Νόλκα και  στο πιάνο συνόδευε ο κ. Δημήτρης Παρόλας.

“Μπροστά στα μάτια των θεατών «γεννήθηκε» ο κόσμος με τη ματιά της επιστήμης, της Θεολογίας και της παράδοσης, «γεννήθηκε» ο ήλιος και οι πλανήτες . Ο Ήλιος κι η Σελήνη, η Πούλια κι ο Αυγερινός, μας είπαν τα μυστικά και τις ιστορίες τους. Στον κόσμο του μύθου γίνονται και θαύματα!  Ακόμη και γάμοι παράξενοι, σαν αυτόν του Ήλιου και της Σελήνης που κατάφεραν στο τέλος να σμίξουν παρά τα εμπόδια.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, το χάρηκαν, το απόλαυσαν και κέρδισαν επάξια το θερμό χειροκρότημα του κοινού”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.