Βέροια: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Το παιδί και το παιχνίδι στην Αρχαία Ελλάδα»

paidi paixnidi arxaia

Το Σάββατο 6 Ιουνίου και η ώρα 7 το απόγευμα στο Εκκοκκιστήριο ΙΔΕΩΝ θα διεξαχθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά της Μουσειολόγου Χριστίνας Στάμου με θέμα «Το παιδί και το παιχνίδι στην Αρχαία Ελλάδα».

«Η ιδέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον ελληνικό πολιτισμό γεννήθηκε ως παιχνίδι, που παίζαμε συχνά με τη Χριστίνα «τη μεγάλη» και με τον Έντουαρντ, ενώ αργότερα στην παρέα μας προστέθηκαν ο Αλέξανδρος, ο Οδυσσέας, η Μαρία Νεφέλη, ο Άρης και ο Ιάσονας. Δουλεύοντας δίπλα τους, έμαθα να αφουγκράζομαι τις ιστορίες των ναών, να διαβάζω το βλέμμα της Πεπλοφόρου, να αναζητώ τα μυστικά της αρχαίας πόλης του Ραμνούντα και να περιπλανώμαι σε ατελείωτους περίπατους στην αυλή του Αυτοκράτορα. Με την πολύτιμη βοήθεια όλων τους, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τον ελληνικό πολιτισμό έγιναν πράξη και περιμένουν κι εσάς για ένα ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό.

Το πλούσιο παιδαγωγικό υλικό μας, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από εμάς τους ίδιους, περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλες τις ηλικιακές ομάδες και μας επιτρέπει να τροποποιούμε το κάθε πρόγραμμα έτσι ώστε να το καθιστούμε εύληπτο και ευχάριστο για τα παιδιά κάθε ηλικίας.»

Η Χριστίνα Στάμου έχει αποφοιτήσει από Σχολή Προσχολικής Αγωγής με κατεύθυνση στη Μουσειακή Αγωγή, καθώς και από το τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Επίσης, είναι απόφοιτος του Μεταφραστικού Τμήματος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, χωρίς ωστόσο να έχει ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά με τη μετάφραση. Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ως δασκάλα και αργότερα ως εξωτερικός συνεργάτης σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, στα οποία αναλάμβανε την επιμέλεια των πολιτιστικών, προετοιμάζοντας τα παιδιά για την επίσκεψή τους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Περιορισμένος αριθμός ατόμων (έως 25 παιδιά)

Τιμή συμμετοχής : 10 Ευρώ
Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6972440721 & 6973332783

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, Θεσσαλονίκης 67, Βέροια,
τηλ. επικοινωνία: 6972440721 & 6973332783