Ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας στο 5ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία

saliagkas sinedrio

Ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας συμμετείχε για πρώτη φορά σαν μέλος, στο 5ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22/4/2015 με τον Πρόεδρό του Γιώργο Σαλιάγκα.

Στο Συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία στη χώρα μας, όπως η αποϊδρυματοποίηση των ασθενών, η κοινωνική και επαγγελματική ένταξη και αποκατάσταση, ο αποστιγματισμός της ψυχικής νόσου και τα δικαιώματα των ασθενών και των οικογενειών τους.

Πάρθηκαν αποφάσεις για εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών, για διεκδίκηση των δικαιωμάτων, για δημιουργία Συλλόγων σε κάθε Νομό και άλλες.
Το Συνέδριο εξέλεξε το νέο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΣΟΨΥ, στο οποίο εξελέγη και ο Γιώργος Σαλιάγκας (6ος) και με ομόφωνη απόφαση μετά από πρόταση, ορίστηκε ότι το 6ο Συνέδριό της το 2016 θα γίνει στη Βέροια, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, με τη στήριξη του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας.

Το Γενικό Συμβούλιο εξέλεξε Πρόεδρο της ΠΟΣΟΨΥ τον Χριστόφορο Παπαδάκη, Πρόεδρο του ΣΟΦΨΥ Κορυδαλλού και Αντιπρόεδρο τον Γιάννη Παπάζογλου, Πρόεδρο του ΣΟΨΥ Θεσσαλονίκης.

Στις φωτογραφίες άποψη του Συνεδρίου και ο Γιώργος Σαλιάγκας με την Πρόεδρο του ΣΟΦΨΥ Σερρών Ελένη Νομίδου και του ΣΟΦΨΥ Πατρών Αγγέλα Τριανταφύλλου.