Η Επικοινωνία στην πράξη για την Ε.Μ.Ι.Π.Η. και την Εκκλησία των Αντβενιστών Βέροιας

Να κάνουν πράξη όσα είχαν αναφέρει τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Ημερίδα της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού για τις θρησκευτικές κοινότητες στην Ημαθία, δηλαδή να αναπτύξουν έναν δίαυλο επικοινωνίας που να βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και τη διάθεση συνεργασίας, είχαν την ευκαιρία πριν από λίγες μέρες, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΙΠΗ, π. Αθανάσιος Βουδούρης και ο ποιμένας της Εκκλησίας των Αντβενιστών Βέροιας, κ. Πέτρος Παπαϊωάννου, στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου, μαζί με την σύζυγό του, τον γιο του (που είναι επίσης ποιμένας, στην Εκκλησία των Αντβενιστών στην Κύπρο) και τα εγγόνια του, βρέθηκε στο χωριό Κακοπετριά, στην ορεινή Κύπρο, όπου είναι εφημέριος ο π. Αθανάσιος, όπου ξεναγήθηκαν σε θρησκευτικά και άλλα μνημεία της περιοχής.

Επίσης, συζήτησαν για μία σειρά επί μέρους ζητημάτων, που αφορούν, κυρίως, στην εδραίωση ενός σταθερού "διαύλου επικοινωνίας" μεταξύ της Ε.Μ.Ι.Π.Η. (ως επιστημονικού φορέα έρευνας) και της Εκκλησίας των Αντβενιστών (ως θρησκευτικού φορέα, που έχει ιστορικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον), ο οποίος "δίαυλος", πρώτα από όλα, ξεκινά μέσα από την οικοδόμηση ειλικρινών προσωπικών σχέσεων.

Στη φωτογραφία, διακρίνονται ο π. Αθανάσιος και ο κ. Παπαϊωάννου, μαζί την οικογένειά του, έξω από το Ναό Μεταμορφώσεως, στο παλαιό συνοικισμό της Κακοπετριάς Κύπρου.