ΙΚΑ Βέροιας: Δυνατότητα υποβολής αίτησης για την χορήγηση προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης

ika veria

Από το ΙΚΑ Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Κατόπιν της διαπίστωσης κρουσμάτων υποβολής συνταξιοδοτικών αιτημάτων με προσκόμιση Δ.Α.Τ.Ε. που δεν ανταποκρίνονται σε πραγματική απασχόληση (εικονική) και σύστοιχης ακύρωσής τους, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να προσέρχονται στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Βέροιας και να υποβάλλουν αίτηση για την χορήγηση προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης του χρόνου ασφάλισης.

Η ως άνω αίτηση, υποβάλλεται από τους ασφαλισμένους ΙΚΑ ΕΤΑΜ και τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. που έχουν διανύσει χρόνο ασφάλισης στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, τα τελευταία δύο χρόνια πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 3846/2010 (ΦΕΚ 66Α΄).

Με την υποβολή της αίτησης τους, οι ασφαλισμένοι έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται υπεύθυνα και επίσημα από την Γραμματεία της Τμήματος Απονομών Συντάξεων, για την δυνατότητα αυτασφάλισης ή αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης, για την κάλυψη ελλειπόντων χρονικών προϋποθέσεων προς αποφυγή φαινομένων παραπλάνησης και εξαπάτησης τους από τρίτα πρόσωπα".