Βέροια: Χρήσιμες απόψεις στην ημερίδα για το bullying

bulling prigipas

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 6 Απριλίου, η προγραμματισμένη Ημερίδα με θέμα «Bullying: Πρόληψη και αντιμετώπιση» με συνδιοργάνωση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και της διεύθυνσης του παιδότοπου «Πρίγκιπας» της Βέροιας.

Κατά τη διάρκειά της, παρουσιάστηκαν από τους εισηγητές ανάγλυφα, όλες οι πτυχές, θεωρητικές και πρακτικές, του προβλήματος και διατυπώθηκαν χρήσιμες προτάσεις. Αναζητήθηκαν οι ρόλοι και οι ευθύνες των γονέων και των εκπαιδευτικών και αναλύθηκε το προφίλ των θυμάτων και των θυτών, ενώ τονίστηκε η ανάγκη της συνεργασίας όλων όσων από θέση ευθύνης εμπλέκονται με το φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τελευταία.

Η διοίκηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαριστεί θερμά:

-Τον ιδιοκτήτη του «Πρίγκιπα» κ. Δημ. Σαρηγιαννίδη, για την φιλοξενία της εκδήλωσης,
-Την κ. Μαρία Ρότσικα, για την άψογη οργάνωση,
-Τις εισηγήτριες, κ. Κωνσταντίνα Καραμελίδου, Ψυχολόγο-εθελόντρια του Συλλόγου, την κ. Μαρία Πανταζή, Ψυχολόγο-Διευθύντρια του Σπιτιού της Βεργίνας και την Αρίστη Κουκουρίκου , δασκάλα και διευθύντρια του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου, για τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις τους και το νεαρό ακροατήριο, που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση.