Πασχαλινό μήνυμα από το Γηροκομείο Βέροιας

girokomeio verias

Από το Γηροκομείο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων της τοπικής κοινωνίας, η Διοίκηση του Σωσσίδειου Γηροκομείου Βέροιας διαβεβαιώνει ότι η άοκνη προσπάθεια της εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος και της βελτίωσης των συνθηκών διαμονής και φροντίδας των φιλοξενούμενων σε αυτό ηλικιωμένων συνεχίζεται, πάντοτε με τη βοήθεια των συμπολιτών μας και την συνεργασία των φορέων της πόλης μας.

Στα δύο χρόνια ανάληψης καθηκόντων της παρούσας Διοίκησης αντιμετωπίσαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της γενικότερης ύφεσης (το έτος 2014 το Σωσσίδειο Γηροκομείο δεν έλαβε ούτε κρατική επιχορήγηση) που αποτελούσαν τροχοπέδη στην προσπάθεια της Διοίκησης για επέκταση των δραστηριοτήτων του ιδρύματος σε σχέση με την φροντίδα των αναξιοπαθούντων ανθρώπων της τρίτης ηλικίας της πόλης μας.

Παρά ταύτα το ίδρυμα ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του με την συνετή διαχείριση των περιορισμένων οικονομικών του πόρων, την αρωγή και την στήριξη των συμπολιτών μας και το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η κοινωνία μας ευαισθητοποιημένη με τους γέροντες δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της με δωρεές ,παροχές σε είδη , τρόφιμα, γεύματα και φάρμακα για τα οποία η Διοίκηση και οι τρόφιμοι του Ιδρύματος ευγνωμονούν.

Η Διοίκηση διαβεβαιώνει ότι τα προσφερόμενα είδη αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, διατίθενται μόνον για τους φιλοξενούμενους γέροντες και έτσι η φροντίδα τους, η διατροφή τους ,η ευχάριστη διαμονή τους, η φαρμακευτική τους περίθαλψη και εν γένει η καθημερινότητά τους είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Καταφέραμε και εφέτος με την βοήθεια του Θεού αλλά και με την βοήθεια όλων σας που είστε πάντοτε δίπλα μας, να εξασφαλίσουμε το χρηματικό ποσό για τις αυξημένες δαπάνες θέρμανσης και συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στο ειδικευμένο προσωπικό του ιδρύματος που υπηρετεί με φιλοτιμία, ευσυνειδησία και αγάπη το δύσκολο έργο της φροντίδας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με τις ιδιαιτερότητές έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαμονή, το ζεστό οικογενειακό περιβάλλον και η πλήρη ιατρική φροντίδα των γερόντων.

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, προγραμματίζουμε σε συνεννόηση με φορείς και συλλόγους της πόλης μας να πραγματοποιηθεί μία μουσική εκδήλωση τον επόμενο μήνα και για την οποία θα ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το ίδρυμα είναι πάντα ανοιχτό στους πολίτες της πόλης μας που η επίσκεψή τους στο ίδρυμα, ιδιαίτερα με αφορμή τις σεπτές ημέρες που έρχονται, θα χαροποιούσε τους ηλικιωμένους απόμαχους της ζωής που έχουν ανάγκη από κοινωνική επαφή και συντροφιά, ως αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας μας.

Η Τρίτη ηλικία είναι εύθραυστη και έχει την ανάγκη από την φροντίδα και την αγάπη μας. Για τα άτομα λοιπόν που τόσο πολύ μας αγάπησαν και αγαπήσαμε αξίζουν να τους δώσουμε το καλύτερο. Οι ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη από επαφή και αντλούν δύναμη από αυτήν και κουράγιο και να μετριάσουν την μοναξιά τους που αυτές τις άγιες ημέρες γίνεται πιο έντονη.

Η επαφή, η συνομιλία ,η παρηγοριά τους ανανεώνει , τους κάνει γελαστούς, χαρούμενους, συνεργάσιμους.

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την βοήθειά σας και ελπίζουμε ότι η ζωή των γερόντων θα γίνει ακόμη καλύτερη με το ενδιαφέρον όλων σας.

Εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Ίδρυμα θα καταφέρει να ορθοποδήσει από τις υποχρεώσεις του (ήδη έχει γίνει αποπληρωμή σημαντικού ποσού οφειλών από λειτουργικές δαπάνες και πρώτες ύλες) και να παραμείνει ένα κοινωνικό αγαθό για την ανακούφιση των ανήμπορων υπερηλίκων.

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα".