Κάλεσμα της Ομάδας Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας στην υποδοχή των γυναικών από την Συρία

kompani

Από την Ομάδα Αλληλεγγύης Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το καραβάνι της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών που οργανώνεται στα πλαίσια της 4ης Δράσης της ΠΠΓ, από τις 8 Μάρτη ως τις 17 Οκτώβρη 2015 θα διασχίσει την Ευρώπη, από το Τουρκικό Κουρδιστάν μέχρι την Πορτογαλία, φέρνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης κυρίως προς τις γυναίκες αυτές που βρέθηκαν στην πρωτοπορία της μάχης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην αυτόνομη περιοχή Ροζάβα της Συρίας, με κέντρο την πόλη Κομπάνι. Προς τιμήν του αγώνα των γυναικών του Κουρδιστάν αποφασίστηκε η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, με στόχο την ενδυνάμωση και τη στήριξη του αγώνα τους για αυτονομία και αυτοπροσδιορισμό της περιοχής. Γυναίκες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Φεμινιστικό Καραβάνι, που σκοπό έχει να ενδυναμώσει και να κάνει ορατές τη γυναικεία αντίσταση και τις εναλλακτικές λύσεις.

Στην Ελλάδα το καραβάνι θα περάσει από τη Θεσσαλονίκη ,όπου θα παραμείνει στις 17 και 18 Μαρτίου, ενώ στις 19 θα επισκεφτεί τη Βεργίνα και θα συνεχίσει την ίδια μέρα με εκδηλώσεις στην Έδεσσα.

Σας καλούμε την Πέμπτη 19 Μάρτη στις 11.00 πμ στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας να υποδεχτούμε όλοι μαζί τις 200 αγωνίστριες κούρδισσες, να κουβεντιάσουμε μαζί τους και να στηρίξουμε τον αγώνα τους.

Η ομάδα Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας συμμετέχει σ' αυτή την πανευρωπαική δράση και υποδέχεται με άλλες συλλογικότητες της Ημαθίας το καραβάνι γυναικών".