Πέννες με μύδια

 

Επιμέλεια Εύη Φενερίδου

Με αφορμή την προσφορά του Ιχθυοπωλείου FISHEYE στα μύδια σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή.

Υλικά:

500 γρ. μύδια κατεψυγμένα
1 σακουλάκι πένες
2 μέτρια κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
10 μανιτάρια φρέσκα
1 κόκκινη πιπεριά
2-3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
1 κύβο λαχανικών
πιπέρι
1 σφηνάκι τσίπουρο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Κόβουμε στη μέση τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε.
Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την πιπεριά.
Επίσης ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σε φέτες τα μανιτάρια, αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια!
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι.
Μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε  συνεχώς για 2-3 λεπτά!
Ρίχνουμε το σκόρδο την πιπεριά, τα μανιτάρια και στη συνέχεια την ντομάτα μας και την ζάχαρη.
Αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά μας, περιμένουμε να δέσουν τα υλικά μας!!
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, και αφήνουμε να πάρει βράση η ντομάτα μας και να εξατμιστούν τα υγρά της.
Ρίχνουμε τα μύδια, το αλάτι, το πιπέρι και αφού πάρουν μια βράση, περίπου 4 λεπτά κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και πασπαλιζουμε τη σάλτσα μας με μπόλικο μαϊντανό.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε τις ήδη βρασμένες πένες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα !!!
Ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν όπλα τα υλικά μας και σερβίρουμε!
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα προαιρετικά!!

Καλή σας όρεξη και καλή εβδομάδα!