Εγκαινιάστηκε έκθεση με περισσότερα από 5500 Προσκοπικά γραμματόσημα στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Τα εγκαίνια της έκθεσης Προσκοπικών Γραμματοσήμων του Παλαιού Προσκόπου και φιλοτελιστή κ. Τριαντάφυλλου Μεταξά πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Την έκθεση διοργάνωσε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, για να τιμήσει την 22α Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και Φιλίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν περισσότερα από 5500 Προσκοπικά γραμματόσημα, μαντήλια και φακέλους από Προσκοπικά Jamboree, από περίπου 120 χώρες, όλα σπάνια αντικείμενα της προσωπικής συλλογής του κ. Μεταξά.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχηγών της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νίκος Ουσουλτζόγλου. Χαιρέτισε επίσης ο Περιφερειακός Έφορος Κεντρικής Μακεδονίας Ματθαίος Πιστοφίδης, ενώ το βιογραφικό του κου Μεταξά ανέγνωσε ο Σωτήρης Τσέλιος.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο κος Μεταξάς ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που ξεκίνησε να συλλέγει τα γραμματόσημα και το τι θα μπορεί να δει ο επισκέπτης στην έκθεση (δείτε το βίντεο).

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης έκοψε την κορδέλα, εγκαινιάζοντας την έκθεση.

Η έκθεση, που φιλοξενείται στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου, ενώ μπορούν να την επισκεφθούν σχολεία, σύλλογοι κτλ.  Υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης κατόπιν συνεννόησης (Σωτήρης Τσέλιος 6987170785).

Ώρες επισκέψεων:

Καθημερινές: 10:00 - 14:00 και 17:00 - 20:30, Σάββατο: 16:00 - 20:00, Κυριακές: κλειστά

Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, θα γίνεται συλλογή φαρμακευτικού υλικού, το οποίο θα διατεθεί στο κοινωνικό φαρμακείο της Βέροιας.

Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Δήμου Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, ο εκπρόσωπος της Ι ΜΠ Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Σπανός Μιλτιάδης, ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, ο Αρχηγός Συστήματος & Αρχηγός Ομάδας του 5ου Συστήματος Προσκόπων, παλιοί και νέοι πρόσκοποι, και φίλοι του Προσκοπισμού.

View this gallery on Flickr