Δράσεις των Προσκόπων Αλεξάνδρειας τον Δεκέμβριο

proskopoi alex kouri6

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη χειμερινή δράση Προσκόπων Αλεξάνδρειας, που πραγματοποιήθηκε στο κατασκηνωτικό κέντρο Κουρί Κοζάνης, στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου. Οι Πρόσκοποι ασχολήθηκαν με τους τομείς ενδιαφερόντων όπως η υπαίθρια ζωή, η πνευματική καλλιέργεια, η σωματική αγωγή, οι τεχνικές δεξιότητες και η κοινωνική συνεργασία.

Οι 5 τομείς ενδιαφερόντων αποβλέπουν στην ανάπτυξη και δόμηση πολύπλευρης προσωπικότητας και όχι στην απόκτηση ειδικής κατάρτισης ή επίδοσης.

Τέλος η δράση αυτή πρόσφερε τόσο στα παιδιά όσο και στα ενήλικα στελέχη τρεις μέρες γεμάτες με περιπέτεια και Προσκοπικό πνεύμα, αφήνοντας σε όλους όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες για τη χρονιά που μας πέρασε.

Μια ακόμη ευκαιρία εκπαίδευσης δόθηκε στα ενήλικα στελέχη μας να συμμετέχουν στην Αρχική εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, στις 20, 21 Δεκεμβρίου. Η σχολή αυτή είναι θεωρητική εισαγωγή και ταυτόχρονα πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που χρειάζεται ένας ενήλικος για να μπορεί να διαβιώσει στο ύπαιθρο με ασφάλεια (πχ. στήσιμο αντίσκηνου, πορεία στο δάσος με χάρτη , πρόβλεψη καιρού κ.λ.π.).

lykopoula7 december

Λυκόπουλα Αλεξάνδρειας

Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή – διανυκτέρευση πραγματοποίησαν τα Λυκόπουλα Αλεξάνδρειας στις 20 & 21 Δεκεμβρίου στην έδρα τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου με το παιχνίδι πάντα πάντα πάντα ...στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας. Το δημιουργικό παιχνίδι , η φαντασία , το χαμόγελο , οι κατασκευές , οι παρουσιάσεις των παιδιών και οι γνώσεις μέσα από την πράξη συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια της ημέρας. Το βραδινό θέμα που έζησαν τα Λυκόπουλα ήταν ένα παιχνίδι στο πνεύμα των Χριστουγέννων που αυτό κατέληξε στην παρουσία του Άγιου Βασίλη που πρόσφερε δώρα στα παιδιά. Τo επόμενο πρωί εκκλησιαστήκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια. Πριν το μεσημέρι η δράση έφτασε στο τέλος και αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά.