Διήμερη εκδρομή 5ης Ομάδας Προσκόπων Βέροιας

Είναι ευχάριστο να πηγαίνεις εκδρομές και κατασκηνώσεις με τους καλύτερους σου φίλους . Είναι ενδιαφέρον να περπατάς μέσα στο δάσος και να αφουγκράζεσαι τους ήχους της φύσης. Ν’ ανακαλύπτεις το σκίουρο που κινείται ανάμεσα στο δέντρο ή το πουλί που χτίζει τη φωλιά του. Ν’ ακολουθείς τα ίχνη των ζώων που σε οδηγούν σε σκιερά μονοπάτια. Είναι ευχάριστο να βρίσκεις το δρόμο σου χρησιμοποιώντας το χάρτη και την πυξίδα. Να παρασκευάζεις το φαγητό σου. Να νιώθεις άνετα τη νύχτα γύρω από τη προσκοπική πυρά, μέσα στη σκηνή σου ή κάτω από τον έναστρο ουρανό και να ονειρεύεσαι. Με την ομάδα των προσκόπων. Να πλησιάσεις τη φύση και να τη νιώσεις.

Είναι Ωραίο να Είσαι Πρόσκοπος . Γιατί δεν υπάρχει πιο μαγευτικό τοπίο από αυτό του δάσους με τους διάφορους ήχους . Γιατί μπορεί να μην έχεις τηλεόραση και υπολογιστή αλλά οι ιστορίες το βράδυ γύρω από την πυρά και οι εικόνες που σου δημιουργούν είναι 1000 φορές καλύτερες

Την πρώτη της εκδρομή για την προσκοπική περίοδο 2019-2020 πραγματοποίησε η 5η Ομάδα Προσκόπων στο Κομνήνιο Βεροίας  κατά τις 16-17 Νοεμβρίου 2019.

Μια παρέα από 25 νέους και νέες (Πρόσκοπους και Στελέχη)διάλεξαν το ζεστό και φιλόξενο χωριό του Κομνηνίου για να περάσουν ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο γεμάτο περιπέτεια. Τις δυο αυτές μέρες το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα πλήθος δραστηριοτήτων όπως ζωηρά και περιπετειώδη παιχνίδια, προσκοπική εκπαίδευση, νέα γνώση, νυχτερινό παιχνίδι,στίβος περιπέτειας, ένα μίνι σεμινάριο σχετικά με το τένις, προσκύνημα στο Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Πελεκαν καθώς και η καθιερωμένη βραδινή πυρά γεμάτη κέφι και γέλιο με αφορμή τα σκετς και τα τραγούδια των Πρόσκοπων και του επιτελείου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι για τη Βέροια αφού ευχαρίστησαν τους βαθμοφόρους για το πολύ όμορφο διήμερο. Δυστυχώς η ώρα της επιστροφής ήρθε πολύ γρήγορα και τα μέλη μας έδωσαν ραντεβού την Χειμερινή μας εκδρομή κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων όπου αναμένονται νέες εκπλήξεις.

Το 5ο Σύστημα Πρόσκοπων Βέροιας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχαν τους παρακάτω:

κ.Βουγιούκα Πέτρο

κ. Κοσμίδου Μαρία

κ. Κουκουρδή Ευαγγελία

 κ.Νικολαΐδη Γιώργο

κ.Μαυρίδη Χρήστο .

κ.Μπουζίκα Γιώργο

κ.Παγγούρα Αννούλη

κ.Παπαζλή Κατερίνα

κ.Παπαναστασίου Ματούλα

κ.Σαββίδου Αναστασία

κ.Τζιώτα Κατερίνα

Αρτοποιείο Χονδραντώνη

Καθώς και το επιτελείο της εκδρομής κ.Τσιφινδάρη Γεωργία , κ.Βουγιούκα Ανδρέα καθώς και τον αρχηγό της δράσης κ.Τόκα Παύλο.