Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτη Βεροίας κυρού Παύλου Γιαννικόπουλου (φωτογραφίες)

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ημέρα επετείου της απελευθέρωσης της Βέροιας, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας κυρού Παύλου Γιαννικόπουλου, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου Βεροίας.

Η τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο, ενώ ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια, παρουσία του κλήρου, των τοπικών αρχόντων, των σωμάτων ασφαλείας και πολιτών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ Παντελεήμονας, ο οποίος είπε «90 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη γέννηση του προκατόχου του, Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας Παύλου Γιαννικοπούλου. Η επέτειος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 ετών από την εκλογή κι ενθρόνισή του ως Μητροπολίτη της Αποστολικής μας Εκκλησίας και 25 ετών από την κοίμησή του. Η σύμπτωση των τριών αυτών επετείων μας δίνει την ευκαιρία να τιμήσουμε τον Μακαριστό Ιεράρχη, ο οποίος για 25 χρόνια επιτέλεσε το έργο του στην Μητρόπολη, με πολύ αγάπη και στοργή προς το ποίμνιο του, τον κλήρο και τον λαό. Ο Μητροπολίτης Παύλος αφιέρωσε τη ζωή του στην εκκλησία, στην πατρίδα και στην ιστορική επαρχεία  μας… Για όλα τα παραπάνω, σε ένδειξη τιμής κι ευγνωμοσύνης τον τιμούμε σήμερα. Η προτομή αυτή αποτελεί ένδειξη αγάπης και προσφοράς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας Παύλου και του Πανοσιολογιοτάτου Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, προς τον αοίδιμο Ιεράρχη, από τα χέρια του οποίου και οι δύο έλαβαν τη χάρη της ιεροσύνης…».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ο οποίος μίλησε για την απόφασή του μαζί με τον  Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ να αποδώσουν το οφειλόμενο χρέος σεβασμού και τιμής προς τον πνευματικό τους πατέρα κ. Παύλο, σεμνό Ιεράρχη που τους μετέδωσε τη χάρη της ιεροσύνης.

Στο τέλος, ο εκπρόσωπος του Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ μετέφερε τον χαιρετισμό του.

Η τελετή έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.

View this gallery on Flickr