Κουμαριά: Πρώτες βοήθειες στην καθημερινότητα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ», έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, την Παρασκευή 9/8 πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία για τις πρώτες βοήθειες από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ERC Καπετάνο Γεώργιο και Κεφάλα Αναστασία.

Το σεμινάριο περιλάμβανε παρακολούθηση ομιλίας και εκπαιδευτική προβολή για καταστάσεις που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας (τραυματισμούς, λιποθυμίες, πνιγμό, τσιμπήματα, δήγματα ζώων κ.α.), επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών και τέλος εξάσκηση του κοινού στην παροχή πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ, αντιμετώπιση πνιγμού από φαγητό και μικροαντικείμενα).

Το ενδιαφέρον του κοινού για όσα άκουγαν, οι ερωτήσεις που έθεταν και η συμμετοχή τους στο βιωματικό εργαστήρι απέσπασαν την υπόσχεση του Δ.Σ. του Συλλόγου για την οργάνωση σχετικού σεμιναρίου στο μέλλον.

IMG 20190812 093159

Παιχνιδομαχίες vol 3

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 10/8, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» διεξήχθησαν οι Παιχνιδομαχίες με συντονίστρια τη γυμνάστρια Μουταφίδου Ειρήνη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορα ομαδικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά (μπάλες, στεφάνια, τσουβάλια, τούβλα ισορροπίας κ.α.).

Σχηματίστηκαν 4 ομάδες μεικτών ηλικιών που αγωνίζονταν μεταξύ τους. Η επίτευξη του στόχου κάθε φορά απαιτούσε συνεργασία, συντονισμό, συγκέντρωση, αντίληψη του χώρου, ευκινησία, ταχύτητα. Το παιχνίδι που «έκλεψε» την παράσταση και οδήγησε και τους γονείς στον αγωνιστικό χώρο ήταν το «σεντονοβόλει» που κατέληξε σε μίνι τουρνουά.

Μικροί και μεγάλοι μέσα σε κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας έπαιξαν, γέλασαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους συνοδεία του DJ MARU (Μαρούδας Αλέξανδρος). 

Η βραδιά έκλεισε με χορό και τραγούδι από τους μικρούς μας φίλους