Συνάντηση φορέων στο Camp προσφύγων

Tην Πέμπτη 27 Ιουνίου με πρωτοβουλία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων στο camp προσφύγων Αγ. Βαρβάρας Βέροιας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει εκ νέου γνωριμία με τους φορείς και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και να συζητηθούν τα προβλήματα, οι ανάγκες, αλλά και οι πρακτικές που ακολουθούνται όσον αφορά στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θα διεξάγει την επόμενη συνάντηση με τις γυναίκες (προσφύγισσες) διαμένουσες στο camp την Τετάρτη 10 Ιουλίου με στόχο την ενημέρωση τους για θέματα προστασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προγραμματισμός για την έναρξη βιωματικών εργαστηρίων από το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου έχοντας ως στόχο να ενδυναμώσουν, να ενεργοποιήσουν και να στηρίξουν τις προσφύγισσες μέσα από έναν αριθμό συναντήσεων με απώτερο σκοπό την στήριξη της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.

Η εν λόγω δράση/Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).