Ιωάννης Μακρογιώργος: 60 χρόνια στο πρώτο αναλόγιο της Νάουσας

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου το απόγευμα διοργανώθηκε στον μητροπολιτικό ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης εκδήλωση αφιερωμένη στον πρωτοψάλτη του ναού Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της ΜΧΕ Ιωάννη Μακρογιώργο, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων διακονίας του στο αναλόγιο. 

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των μαθητών και φίλων του Δάσκαλου, περιελάμβανε ύμνους και τροπάρια από τη θεία λατρεία με έμφαση σε μελοποιήσεις του ιδίου.

Το πρόγραμμα παρουσίασε με επιτυχία ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Στυλιανός Μακρής ο οποίος σχολίαζε θεολογικά τους ύμνους.

Στο τέλος του μουσικού μέρους μίλησε για τον τιμώμενο από τις προσωπικές του αναμνήσεις ο παλαίμαχος πρωτοψάλτης του καθεδρικού ιερού ναού αγίου Αντωνίου Βεροίας κ. Νικόλαος Καπετάνος, ενώ στο τέλος το λόγο πήρε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο  οποίος εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του Ιωάννη Μακρογιώργου και του απένειμε το σταυρό των Κ΄ Παυλείων για τη συνεισφορά του στην εικοσάχρονη ζωή του θεσμού.

Τέλος, ο Άρχοντας σε ένα μικρό και σεμνό λόγο εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του σε όλους.