Πραγματοποιήθηκε στην Καστανιά η κεντρική εκδήλωση για την Γενοκτονία - Ευθεία επίθεση του Μητροπολίτη στα ποντιακά σωματεία που έμειναν στην Βέροια (εικόνες, βίντεο)

Στην Παναγία Σουμελά πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μετά την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο, ακολούθησε καθάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας.

Από τις εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά απείχε η συντριπτική πλειοψηφία των ποντιακών σωματείων της Ημαθίας (παραβρέθηκαν μόνο η Καλλιθέα Βέροιας, η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, ο Σύλλογος Κοπανού και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας). Τα ποντιακά σωματεία του νομού πραγματοποίησαν δική του εκδήλωση στην Βέροια και κατάθεσε στεφάνων στην πλατεία Καπετανίδη.

Αίσθηση προκάλεσε η ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε στον λόγο του ο Μητροπολίτης εναντίον των ποντιακών σωματείων που δεν ανέβηκαν στην Καστανιά. Τόνισε ότι άκουσαν αλλώτριες φωνές, κινήθηκαν με εγωισμό και λειτούργησαν εναντίον της ενότητας του ποντιακού χώρου.

Στις εκδηλώσεις της Αντιπεριφέρειας στην Καστανιά παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Άγγελος Τόλκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας Κώστας Βοργιαζίδης, Νίκος Κουτσογιάννης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Νάουσας Σταύρος Βαλσαμίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας κ.α.