Η Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας συνέβαλε στην ανεύρεση αγνοούμενου

Για άλλη μια φορά η Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας επιβεβαίωσε πλήρως το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής της ετοιμότητα.

Από το Σάββατο το βράδυ αγνοούνταν ο Γιαντσίδης Ιωάννης, ηλικιωμένος κάτοικος Τρικάλων Ημαθίας.

Σήμερα Δευτέρα στις 11:00 το πρωί (και πριν ακόμα ενεργοποιηθεί η Γ.Γ.Π.Π. και ανακοινώσει Silver Alert) ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, τηλεφωνικά, ζήτησε αποκλειστικά κλιμάκιο της Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας για να συνδράμουν με την εμπειρία τους στις έρευνες που θα ξεκινούσε η ομάδα αστυνομικών σκύλων περιπολίας.

Η ομάδα έρευνας και διάσωσης στις 12:00 έδωσε αναφορά αναχώρησης στο Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας και στις 13:00 βρισκόταν στον τόπο της έρευνας, όπου μετέβησαν με δικό τους όχημα.

Αφού συντονίστηκε με τους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ήταν επί τόπου και μόλις δόθηκε η εντολή για έρευνα, μέσα σε 15 λεπτά της ώρας εντόπισε δυστυχώς την σωρό του άτυχου ηλικιωμένου μέσα σε αρδευτικό κανάλι.

Προσφέροντας τον ειδικό τους εξοπλισμό στους άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τον ανασύρουν και να τον παραδώσουν για τα περαιτέρω.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να αποσπάσουν τις ευχαριστίες και την αναγνώριση από τους συνεργαζόμενους φορείς για το “επαγγελματικό επίπεδο” λειτουργίας τους.

"Θα ήμασταν ευτυχείς εάν είχαμε καταφέρει να εντοπίσουμε τον άνθρωπο ζωντανό, όπως συνέβη σε προηγούμενη έρευνα. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν.

Επιδιώκουμε να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε και να βρισκόμαστε στη διάθεση των επίσημων φορέων του κράτους, και της τοπικής κοινωνίας όποτε κληθούμε" αναφέρει η ανακοίνωση της Λέσχης..