Ημερίδα την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στην 1η Μεραρχία Πεζικού

army imerida

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του ΓΕΣ για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού, σε θέματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια, η Ι ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ διοργάνωσε την 09 Δεκ 14 στο στρδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΡΙΤΑ» ημερίδα με θέμα την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια.

Την ημερίδα παρακολούθησε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Μονάδων – Υπηρεσιών του Ν. Ημαθίας και αντιπροσωπείες από Σχηματισμούς της.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν οι:

Αστυνόμος Β΄ Κος Θωμάς Νιώπας , Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας

Πυραγός Κος Παναγιώτης Χονδροματίδης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας

Αρχίατρος Κος Ηλίας Μπισμπίνας, Διευθυντής της Β' Ορθοπεδικής Κλινικής του 424 ΓΣΝΕ

Τχης Κος Νικόλαος Γερόπουλοςτου Σώματος Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (ΣΣΝΣ), Διευθυντής του αντίστοιχου γραφείου του Γ΄ΣΣ και Νομικός Σύμβουλος της Μεραρχίας και του 424 ΓΣΝΕ

Κος Δημήτριος Χατζηδοπαυλάκης, υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας εξοπλισμού και ινσιτούτου οδικής ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ».

Μετά το πέρας των διαλέξεων ακολούθησαν βιωματικές δράσεις με τον εξοπλισμό του Ινστιτούτου, οι οποίες περιελάμβαναν προσομοιωτές οδήγησης, ανατροπής και πρόσκρουσης, καθώς επίσης και προσομοίωση μέθης, μέτρηση χρόνου αντίδρασης πέδησης και συσχέτιση βάρους – ταχύτητας.

Στις υπόψη δράσεις έλαβε μέρος το σύνολο των παρισταμένων με θετικά σχόλια.