Πρόσκοποι Βέροιας & Αλεξάνδρειας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής , Έρευνας και Καινοτομίας

Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής , Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά , πρώτη φορά στην πόλη της Βέροιας!

Τα προκριματικά του διαγωνισμού ρομποτικής , έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League Greece στο πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL τελείωσαν την Κυριακή 3/2/19 στην πόλη της Βεροιας .

Το FIRST LEGO League είναι πανελλήνιος διαγωνισμός Ρομποτικής , που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου . Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2013 και αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL Βέροιας, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της eduACT με το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και την έμπρακτη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα.

Η συμμετοχή στα προκριματικά του διαγωνισμού περιελάμβανε 18 ομάδες και πάνω από 140 παιδιά να λαμβάνουν μέρος.Παιδιά, γονείς, εθελοντές, εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, γέμισαν την αίθουσα του 2ου Λυκειου Βεροιας για την πρώτη FLL (FIRST LEGO League) εμπειρία τους

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πήραν μέρος 4 ομάδες και με τη βοήθεια ενηλίκων βαθμοφόρων εκπαιδευτών , κατασκεύασαν , προγραμμάτισαν και ερεύνησαν . Στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής , έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE , οι ομάδες επέλεξαν και επίλυσαν ένα πραγματικό πρόβλημα σχετικά με το διάστημα , όπου ήταν και το φετινό θέμα του διαγωνισμού .

Αναλυτικά οι συμμετοχές από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  • 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξάνδρειας – BlackLions : 5 πρόσκοποι με προπονητές τους Αρβανιτίδη Χέρμπερτ ( Μελος Ε.Κ.Σ ) & Μαρία Βασιλάκη ( Αρχηγος Ομαδας )
  • 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Βέροιας – Biskotoloukoumous #2 : 8 Πρόσκοποι με προπονητές Αθηνά Γιατζιτζίδου ( υπαρχηγός ομάδας ) και Εύη Δεδούση ( αρχηγός ομάδας )
  • 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας – Cosmoscouts & Apollo 3 Scouts : 12 Πρόσκοποι με προπονητές τους Αθανάσιο Μπαμπανέλο ( Υπαρχηγός ομάδας ) , Αναστάσιος Στογιαννόπουλος ( Μέλος Ε.Κ.Σ ) , Ουρανία Δαφνοπούλου ( Αρχηγός Αγέλης ) , Θωμάς Αντωνίου ( Υπαρχηγός Ομάδας )
  • 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας – Astoscouts : 7 πρόσκοποι με προπονητές τους Γιώργο Νικολαίδη ( Μέλος Ε.Κ.Σ ) και Αβραάμ Κιοσέογλου ( Ανιχνευτή )
  • Από όλες τις ομάδες όμως μια κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο στο μεγάλο τελικό του Μαρτίου 2019 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη , το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων.

Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι ότι στον διαγωνισμό οι πρόσκοποι ανακάλυψαν και αγάπησαν την επιστήμη και την τεχνολογία με έναν διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους , διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή . Έμαθαν να δημιουργούν με το μυαλό και με τα ίδια τους τα χέρια .

Ήρθαν σε επαφή με τον μαγευτικό κόσμο της τεχνολογίας και της ρομποτικής και αντιμετώπισαν την συναρπαστική πρόκληση το να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα που μέχρι τώρα τους φαίνονταν περίπλοκα .Και όλα αυτά μέσα από συνεργασία , υπευθυνότητα , ομαδικότητα , διασκέδαση , παιχνίδι , γέλιο , παρέα .