Ολοκληρώθηκε η αποστολή της 5ης Ομάδας Προσκόπων στον διαγωνισμό ρομποτικής

Τα προκριματικά του διαγωνισμού ρομποτικής , έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League Greece στο πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL τελείωσαν . Σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η προσπάθεια...

Στην ανακοίνωσή της η 5η ομάδα Προσκόπων Βέροιας αναφέρει: "«Κάπου εδώ ένα ταξίδι τελειώνει για μας». Ένα ταξίδι στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE, σχετικά με την επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος σχετικά με το διάστημα (φετινό θέμα του διαγωνισμού) καθώς και την κατασκευή ενός αυτόνομου ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3.

Ένα ταξίδι που μας χάρισε έντονα συναισθήματα, συναισθήματα πρωτόγνωρα που δύσκολα περιγράφονται με λέξεις. Ένα ταξίδι που έμοιαζε σαν παραμύθι. Χαρά, λύπη, συναγωνισμός, ανταγωνισμός μα σίγουρα με στόχο τη συνεχή πρόοδο.

Τι από όλα όσα βιώσαμε να πρωτοθυμηθούμε???

Την δημιουργία με το μυαλό και τα ίδιά μας τα χέρια. Την επαφή με τον μαγευτικό κόσμο της τεχνολογίας και της ρομποτικής, την αντιμετώπιση της συναρπαστικής πρόκλησης ˑ του να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που μέχρι τώρα σού φαίνονταν περίπλοκα. Και όλα αυτά ενώ το διασκεδάζεις, παίζεις και γελάς, παρέα με τους φίλους σου.

Για τους ίδιους τους προσκόπους θα είναι σίγουρα μια καινούργια αρχή. Γιατί, δεν είναι ο αγώνας που μετράει, αλλά ... η συμμετοχή".