Επίσκεψη του Διευθυντή του Huntsviile Alabama-USA Advocacy Center στην Πρωτοβουλία για το Παιδί

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, επισκέφθηκε τις Δομές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ο Διευθυντής του πρότυπου Εθνικού Κέντρου αντιμετώπισης της παιδικής κακοποίησης του Huntsville Alabama των Ηνωμένων Πολιτειών (National Child Advocasy Center, Huntsville Alabama-USA) κύριος Chris Newlin.

Ο κύριος Newlin και η συντροφιά του επισκέφτηκαν το Σπίτι της Βεργίνας και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού για το έργο και τις Δομές του, περιηγήθηκε τους χώρους και τόνισε τη σημασία που έχει στη δουλειά όσων εργάζονται στην παιδική προστασία η συνείδηση της αποστολής τους και η ενδυνάμωσή τους, τόσο από το οικογενειακό, όσο και από το εργασιακό τους πλαίσιο. Έχοντας και ο ίδιος θητεύσει στο παρελθόν σε παρόμοια θέση ευθύνης, κατέθεσε την πολύτιμη εμπειρία του στους παρόντες-μέλη της επιστημονικής ομάδας του Σπιτιού, που ήταν η κ. Ελίζα Καραβασίλη, Κοινωνική Λειτουργός-Διευθύντρια, οι Παιδαγωγοί κ. Ναταλία Μύτιλη και κ. Κώστας Μακρίδης, καθώς και στις φροντίστριες των παιδιών.

Ακολούθως ο κ. Newlin ξεναγήθηκε στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, πέρασε από το FRONT και αφού επισκέφτηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, όπου τον υποδέχθηκε ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Μιλτιάδης Μελιόπουλος και οι Παιδαγωγοί της Δομής, κατέληξε στο Κέντρο Αναφοράς, παροχής συμβουλευτικής και Θεραπείας Τραύματος. Εκεί έγινε ενημέρωση των Υπεύθυνων κάθε Δομής (της κ. Δώρας Νιώπα του Κέντρου Τραύματος, της κ. Ελίζας Καραβασίλη του Σπιτιού της Βεργίνας, της κ. Μαρίας Σκουρού του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και της κ. Καλλιόπης Μπασιούρη της Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Νέων. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΔΣ, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Καρατόλιος και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οργανισμού Παιδοψυχίατρος κ. Μαρία Δραμιλαράκη καθώς και η Ψυχολόγος του Κέντρου κ. Μαρία Πανταζή. Ο κ. Newlin αναφέρθηκε ακόμα στις συνθήκες διεξαγωγής της δικανικής συνέντευξης με παιδιά-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και σε άλλα ζητήματα μεγάλου ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη του κ. Newlin επιβεβαίωσε τους στενούς δεσμούς μεταξύ της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και του National Child Advocasy Center, Huntsville Alabama και διεύρυνε τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους, στο επίπεδο της επιστημονικής συνεργασίας και της εκπαίδευσης στελεχών.