Συναντήσεις του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας

Αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου μαζί με τα 2 σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ συμμετείχαν στις συναντήσεις στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας μαζί με τον Δήμαρχο Νάουσας, που μετά από κοινή σύσκεψη ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: "Στο Υπουργείο Υγείας συναντήθηκαν με τον Δ/ντή του Υπουργού, Κο Πολάκη, Κο Σακελλαρίου. Τέθηκε ξανά το ζήτημα των ελλείψεων σε Νοσοκομείο και ΙΚΑ, ζήτησαν να στελεχωθούν με γιατρούς όλες οι μονάδες υγείας κυρίως η Παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο και να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής. Ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν για τον αξονικό τομογράφο που χρόνια ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε. Ο Κος Σακελλαρίου δεσμεύτηκε πως θα απαντήσει τις επόμενες μέρες για τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό και εξοπλισμό. Για τον αξονικό τομογράφο μας είπε πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης και τοποθέτησης θα χρειαστεί κάποιους μήνες.

Στο Υπουργείο Εργασίας η συνάντηση έγινε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ασφάλισης, Κο Πετρόπουλο και τέθηκε το κοινό αίτημα να παραμείνει η Διοικητική Υπηρεσία στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ), να μην μετακινηθεί κανένας υπάλληλος, να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι στο Δήμο μας. Ο Υφυπουργός, παρότι υπάρχει γραπτή απόφαση που προβλέπει σταδιακά να μείνουν μόνο 5-7 υπάλληλοι, δεσμεύτηκε πως δεν θα μετακινηθεί κανένας, θα συνεχίσει να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που έχει στην ευθύνη της.

Θεωρούμε θετική εξέλιξη τη δέσμευση του Υφυπουργού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – συνταξιούχους σε επαγρύπνηση, γιατί χρόνια τώρα έχουμε χορτάσει υποσχέσεις, οι ελλείψεις όμως παραμένουν τραγικές. Είναι γνωστό σε όλους πως συνεχώς μειώνεται δραματικά το ιατρικό – νοσηλευτικό – διοικητικό προσωπικό σε Νοσοκομείο – ΙΚΑ, έκλεισαν διοικητικές – υγειονομικές υπηρεσίες (πχ πρώην ΤΕΒΕ), έκλεισαν κλινικές στο Νοσοκομείο, στερήθηκαν γιατρούς όλα τα χωριά του Δήμου. Πηγή του προβλήματος είναι η υποχρηματοδότηση και αυτή η κυβέρνηση στη «ρότα» των προηγούμενων συνεχίζει την μείωση δαπανών για υγεία – πρόνοια – κοινωνική ασφάλιση.

Υποσχόμαστε στο λαό της περιοχής μας πως θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, θα κλιμακώνουμε κινητοποιήσεις, θα οργανώνουμε παραστάσεις. Παραμένει σταθερός στόχος πάλης το αίτημα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους χωρίς εξαιρέσεις, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, Καλούμε το λαό της Νάουσας να υπερασπίσει την κοινωνική ασφάλιση που είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του τελευταίου αιώνα και την υγεία, το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό".