Μετεωρολογικός σταθμός στο Αρκοχώρι

arkohori 2

Εγκαταστάθηκε πριν λίγο καιρό στο Αρκοχώρι Νάουσας σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός και web κάμερα υψηλής ευκρίνειας με 24ωρη καταγραφή των καιρικών φαινομένων στην περιοχή. (θερμοκρασία, υγρασία, βροχόμετρο, ανεμόμετρο, τάση του καιρού και πολλές άλλες καιρικές πληροφορίες.)
Ο σταθμός εγκαταστάθηκε στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού «Άρκτος» σε υψόμετρο 582 μέτρων και η κάμερα βλέπει προς το χωριό και το Βέρμιο.

Την χρηματοδότηση του μετεωρολογικού σταθμού ανέλαβαν επιχειρηματίες του χωριού ενώ η συναρμολόγηση και η τοποθέτησή του έγινε από τους Παναγιώτη Καμμένο , Νίκο Καμμένο ,τον Πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Αθανασιάδη και όλο το Δ.Σ του «Άρκτου».

Την επίβλεψη του μετεωρολογικού σταθμού και της κάμερας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Καμμένος.

Η ενέργεια αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Αρκοχωρίου, μιας και θα υπάρχει 24ωρη καταγραφή με web κάμερα ζωντανής εικόνας από το χωριό και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Η σελίδα του μετεωρολογικού σταθμού και της live κάμερας είναι η παρακάτω: http://users.otenet.gr/~oqe3qh/. Η εικόνα από το Αρκοχώρι έχει ανέβει επίσης και σε άλλα site για περαιτέρω προβολή του χωριού.

Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί την σελίδα του σταθμού 1356 άτομα και με την κοινοποίησή της η επισκεψιμότητά της αυξηθεί κατακόρυφα.

Οι επιχειρηματίες του χωριού και το Δ.Σ του «Άρκτου» ευχαριστούνε θερμά την ομάδα του metar.gr και ιδιαίτερα τον Θωμά Γεωργίου για την κατασκευή της ιστοσελίδας του σταθμού και επίσης τον Κώστα Κόκκαλη για την πολύτιμη συνεισφορά του στο σχεδιασμό και τα γραφικά της σελίδας.

Πολύ σύντομα ο σταθμός θα ανέβει και στην σελίδα του metar.gr στην ενότητα τρέχουσες παρατηρήσεις όπου ήδη βρίσκονται εκατοντάδες μετεωρολογικοί σταθμοί από όλη την Ελλάδα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την προβολή του χωριού.