Βέροια: Προβλήθηκε ταινία με θέμα τις αγωνίες γονιών με αυτιστικά παιδιά

stefanaki anagnostoy

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας και η Ομάδα Γονέων και Φίλων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού διοργάνωσαν την Παρασκευή στην Στέγη εκδήλωση με προβολή της ταινίας Ocean Heaven με θέμα τον αυτισμό. Η ταινία γυρίστηκε στην Κίνα και μετέδιδε στον τηλεθεατή τις αγωνίες ενός χήρου πατέρα, που έπασχε από καρκίνο, για το μέλλον του αυτιστικού γιού του. Η ταινία αναδείκνυε μεταξύ άλλων και την γύμνια του συστήματος να παράσχει φροντίδα σε αυτούς τους ανθρώπους όταν οι γονείς τους φύγουν από την ζωή. Παρόμοιες είναι οι συνθήκες και στην χώρα μας.

aftismos ekdilosi

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης για τους γονείς των οποίων το παιδί για λόγους υγείας δεν μπορεί να ζήσει ανεξάρτητο» σχολίασε η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας Ελένη Γεωργιάδου –Στεφανάκη και στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία δομών να φιλοξενήσουν αυτιστικά άτομα. «Ένα ενήλικο άτομο με αυτισμό σε δομές για παιδιά είναι μεγάλο ενώ σε δομές για ηλικιωμένους είναι μικρό. Οι γονείς πρέπει να βρουν την λύση μόνοι τους» σημείωσε.

Η Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου , Σχολική Ψυχολόγος, Προϊσταμένη Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης Και Υποστήριξης Ημαθίας υποκλίθηκε στην υπομονή και την δυναμικότητα μιας μάνας με παιδί που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. «Είναι δέκα φορές πιο μάνες από εμάς που έχουμε φυσιολογικά παιδιά. Οι αγωνίες τους είναι αμέτρητες» υπογράμμισε.