Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές και ανέμους

Τα «δόντια» του θα μας δείξει ο καιρός από τις επόμενες ώρες, καθώς το σκηνικό αλλάζει ραγδαία με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις.

Σε πολλές περιοχές τα φαινόμενα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Μάλιστα, η κακοκαιρία που θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, αναμένεται να κρατήσει έως την Παρασκευή.

Την Τετάρτη (23/01) και την Πέμπτη (24/01) νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και την Πέμπτη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Την Παρασκευή (25/01) νεφώσεις με βροχές. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά άλλα και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση.