Στην τελική ευθεία η διοργάνωση του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην Βέροια (video)

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του βρίσκεται το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Βέροια, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημαρχείου. Η Συντονιστική Επιτροπή έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για λόγους ασφαλείας ενώ το επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν και οι φορείς για να έχει επιτυχία το συλλαλητήριο.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή οργανώνει και την μετακίνηση στην Αθήνα, για το συλλαλητήριο της Κυριακής. Ορίστηκαν 2 άτομα για να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές (Μητρόπουλος Βαγγέλης, Παυλίδου Σοφία). Η αναχώρηση θα γίνει στις 4.30πμ και το κόστος μετακίνησης είναι 20 ευρώ ( με προοπτική να μειωθεί). Μέλη του Επιμελητηρίου, έκαναν δωρεά ένα ποσό που καλύπτει το κόστος του ενός λεωφορείου.

Αναφορικά με το συλλαλητήριο της Βέροιας, αν κάτι συμβεί, και έρθει νωρίτερα στην Βουλή η συζήτηση της Συμφωνίας, το συλλαλητήριο θα γίνει Δευτέρα. Χαιρετισμό θα κάνει ο Μητροπολίτης και θα μπορέσουν να χαιρετήσουν και αιρετοί που ασκούν διοίκηση (δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές). Για την κεντρική ομιλία υπάρχουν 4-5 ονόματα στο τραπέζι και θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

«Επίσης έχει ζητηθεί από όλες τις υπηρεσίες και τα καταστήματα να είναι κλειστά για να στείλουμε ένα μηνυμα. Ελπίζουμε στο τέλος να μην περάσει. Έχουμε την εμπειρία από τα συλλαλητήρια της Βέροιας και της Βεργίνας και πιστεύουμε ότι θα φέρουμε εις πέρας και αυτής της εκδήλωσης» σχολίασε ο Αντώνης Καγκελίδης.

sintonistiki silal2

Στην Επιτροπή συμμετέχουν 18 άτομα. «Πρέπει ο νομός να δώσει δυναμικό παρόν τόσο στο συλλαλητήριο Αθηνών όσο και στην Βέροια. Η Συμφωνία είναι επιζήμια για την χώρα μας και αποτελεί διπλωματική παραχώρηση της χώρας μας. Δεν είναι βιώσιμη η συμφωνία και δεν μπορεί να σταθεί στο μέλλον. Ζητάμε από την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα» υπογράμμισε η Δώρα Μπαλτατζίδου.

«Δεν πρέπει να μείνει κανένας στον καναπέ. Ίσως προλάβουμε το κακό. Να μην χαρίσουμε την ιστορία μας» τόνισε ο Θεόφιλος Τεληγιαννίδης.

"Το συλλαλητήριο είναι των πολιτών όχι των κομμάτων. Τα ονόματα Ζάεφ, Γκρουέφσκι δεν είναι Μακεδονικά. Αν επικυρωθεί η Συμφωνία θα γίνουν Μακεδονικά και δεν θα είναι το Αλέξανδρος και το Φίλιππος. Ζητάμε να γίνει δημοψήφισμα» είπε ο Γιώργος Σοφιανίδης.

«Πρέπει να βρεθούμε και στις δυο κινητοποιήσεις. Και στην Αθήνα την Κυριακή και στην Βέροια την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι. Να φωνάξουμε μήπως και μας ακούσουν στην Αθήνα ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική» επισήμανε ο Βασίλης Λυκοστράτης.