Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το νερό ετοιμάζουν οι κάτοικοι στο Στενήμαχο

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ετοιμάζουν οι κάτοικοι στο Στενήμαχο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης νερού στην «επάνω γειτονιά» του χωριού.

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του Στενημάχου θα ζητήσουν εντός των ημερών την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βέροιας , ώστε να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων στο μείζον θέμα της έλλειψης του νερού.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, στερούμαστε ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά για την ανθρώπινη ύπαρξη. Το ζήτημα της έλλειψης νερού έχει πάρει πλέον κοινωνική διάσταση. Αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής που επιβάλλονται για την ομαλή ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής. Στερούμαστε τα καθαρά ρούχα, το καθημερινό μπάνιο, το πλύσιμο των πιάτων, δυσκολευόμαστε ακόμη και να μαγειρέψουμε ένα απλό φαγητό για την οικογένειά μας» δηλώνουν με αγανάκτηση οι κάτοικοι Στενημάχου.

Παρόλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τον Δήμαρχο Νάουσας η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Η αδιαφορία των αρμόδιων τόσα χρόνια έχει φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

«Θα ζητήσουμε την παρέμβαση της πολιτείας να αποδοθούν ευθύνες και να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα. Δεν αντέχουμε να ζούμε άλλο υπό αυτές τις συνθήκες» αναφέρει άλλος κάτοικος του χωριού.

Όπως φαίνεται από τις μαρτυρίες των κατοίκων τα όρια υπομονής τους έχουν εξαντληθεί και θα κάνουν ότι μπορούν για να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητας τους.