Η Διώνη, ο Άξελ και ο Πόθος της ομάδας Ζω.Ε.Σ. εγκρίθηκαν για τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» της ομάδας Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2018 - 2019 με αρ. πρωτ. Φ2.1/ 201401/22-11-2018/Δ7 για όλα τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και τα Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) της χώρας.

Και μαζί με αυτό και οι τρεις σκύλοι μέλη της ομάδας Ζω.Ε.Σ., Διώνη, Άξελ και Πόθος, που εγκεκριμένοι πια από το Υπουργείο Παιδείας με τη θετική τους ενέργεια και την αγάπη τους θα ενισχύσουν και την αυτοπεποίθηση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητα, διαταραχές συμπεριφοράς, αισθητηριακές – κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχικές διαταραχές.

Η Διώνη, ο Άξελ και ο Πόθος εκπαιδεύτηκαν από την απόφοιτο της Ακαδημίας «kynagon Dog Trainers Academy» Κατερίνα Παπαποστόλου, σε συνεχή συνεργασία και υπό την απόλυτη επίβλεψη του Συμπεριφοριστή Εκπαιδευτή Σκύλων Δημοσθένη Μουμιάδη. Οι τρεις σκύλοι ανήκουν στην ομάδα Ζω.Ε.Σ. που έχει ιδρύσει η Κατερίνα Παπαποστόλου και η έγκριση αφορά στο πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά», ενώ η έγκριση τους από το Υπουργείο Παιδείας ήταν αποτέλεσμα της πιστοποίησής τους από τον Δημοσθένη Μουμιάδη.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου αναφέρει: «Θα είναι πολύ λίγα όσα ευχαριστώ κι αν πω στον Δημοσθένη Μουμιάδη που πιστοποίησε την Διώνη, τον Άξελ και τον Πόθο να επισκέπτονται και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, αλλά και η εκπαίδευση τους έγινε υπό την απόλυτη επίβλεψη του, για την ασταμάτητη στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια που σε κάθε μου δύσκολη στιγμή και κάθε πισωγύρισμα,σε κάθε «δεν θα τα καταφέρω» ήταν για μας πάντα εκεί».

Πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά»

Λίγες ώρες με έναν σκύλο σύμφωνα με μελέτες, αποτελούν «θεραπεία» τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική μας υγεία. Με τη θετική του ενέργεια, τη χαρούμενη φύση του και την ανιδιοτελή του δίχως όρια αγάπη του αυτό το τόσο χαρισματικό πλάσμα μπορεί να προσφέρει βοήθεια ακόμα και στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση των ασθενών και τονώνοντας τη θέλησή τους για ζωή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα προγράμματα θεραπείας με τη βοήθεια ζώων -γνωστά και ως pet therapy ή animal-assisted therapy (AAT)- εφαρμόζονται εδώ και χρόνια σε σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα του εξωτερικού, αλλά και της χώρας μας πλέον δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η επαφή ενός ανθρώπου με τα ζώα είναι γνωστό εξάλλου ότι έχει πολλαπλά οφέλη με πολύ σημαντικά αυτά της μείωσης φόβου στα ζώα, της ανάπτυξης υπευθυνότητας και αφοσίωσης, της ανάπτυξης των ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων αλλά και της βελτίωσης γλωσσικών και κοινωνικών ικανοτήτων αλλά και της αναψυχής ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και των κηδεμόνων τους.

Ο Άξελ και ο Πόθος, οι δύο εκ των τριών σκύλων της ομάδας Ζω.Ε.Σ., αφού εκπαιδεύτηκαν πάνω από δύο χρόνια, επισκέπτονται ήδη σχολεία ειδικής αγωγής στο πλαίσιο προγραμμάτων τους θεραπευτικής επαφής των μαθητών τους με ένα ζώο, θεραπευτικά ιδρύματα αλλά και προετοιμάζεται να πραγματοποιεί κατ΄ οίκον επισκέψεις σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο μέσα από τη συνεργασία της ομάδας με το Άγγιγμα Ζωής.

Οι επισκέψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής και στα θεραπευτικά ιδρύματα γίνονται κατόπιν προσκλήσεως είτε από την διεύθυνση ενός σχολείου, είτε από το σύλλογο διδασκόντων είτε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων είτε μεμονωμένα από έναν γονέα (στην περίπτωση κατ’ οίκον επίσκεψης ή θεραπευτικής επαφής μεμονωμένης περίπτωσης σε ένα Σχολείο Ειδικής Αγωγής) με ένα μήνυμα στη σελίδα της ομάδας Ζω.Ε.Σ. στο facebook ή στο e-mail της ομάδας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πηγή: http://istoriesadespoton.gr