Θριαμβευτική παρουσία το 2018 για τον Σκακιστικό Όμιλο Βέροιας

Ο αγωνιστικός απολογισμός για την Σκακιστική ομάδα της Βέροιας για το 2018 ήταν ίσως ο καλύτερος από όλα τα προηγούμενα χρονια.

Η πρώτη επιτυχία της ομάδας για το 2018 ήρθε καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην γενική κατάταξη στο πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α’ Εθνική. Παρόλο που πολλές ομάδες έκαναν χρήση ξένων ή Ελλήνων GM σκακιστών υψηλού επιπέδου, η ομάδα του ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, στηριζομενη μονο στους δικούς της αθλητές, κατάφερε με άνεση να παίξει σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος φέρνοντας αποτελέσματα που στο τέλος όλοι οι αντίπαλοι της να θαυμάζουν για το ποσο δεμένη είναι αυτή η ομάδα (μικροί και μεγάλοι) και την συνεχώς ανοδική σκακιστική τους πορεία.

Η δεύτερη επιτυχία της ομάδας για το 2018 ήρθε καταλαμβάνοντας την 2η θέση από τους εφήβους της Βέροιας στο αντίστοιχο 11ο πρωτάθλημα σκάκι παίδων-κορασίδων Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Τα παιδιά της Βέροιας έδειξαν ότι δεν ήταν τυχαία η παρουσία τους στα ΠΟΑ για την άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική αφού στο εφηβικό πρωτάθλημα έκαναν μονο μία ήττα από τον ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Πρωταθλητής Παίδων – Κορασίδων για το 2018). Τα παιδιά του ΣΟ Βέροιας κατάφεραν να φτάσουν έως εδώ από την μια γιατί ανέβηκε το σκακιστικό τους επίπεδο αλλα και από την άλλη γιατί όλα τα παιδιά είναι δεμένα μεταξύ τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα να πηγαίνουν στους εκτος έδρας αγώνες ακόμη και οι αναπληρωματικοί ως θεατές χωρίς να αγωνίζονται μονο και μονο για να είναι διπλα στους συναθλητές τους.

Κατά την διάρκεια όλης της χρονιας πολλοί σκακιστές μικροί και μεγάλοι σε ατομικό επίπεδο έφερναν συνεχώς διακρίσεις με κύπελλα και μετάλλια δείχνοντας έτσι την ισχυρή παρουσία τους όχι μονο στην Κεντροδυτική Μακεδονία αλλά και σε όλη την επικράτεια της χωρας.

Επίσης σε όλα αυτά συνέβαλλαν και οι γονείς που για ακόμη μια φορα βοήθησαν με το να στηρίζουν τα παιδιά τους να αγαπούν αυτό το μοναδικό άθλημα και να τα ωθούν να συνεχίσουν το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του σκακιού.

"Ευχαριστούμε, επίσης, το ΚΑΦΕ «ΜΙΚΡΟ ΧΑΝΙ» για την αρωγή που δίνει στον σκακιστικό κόσμο της Βέροιας προσφέροντας του το μοναδικό σκακιστικό στέκι στην Πόλη μας.

Τέλος τα παιδιά αλλα και όλος ο σκακιστικός κόσμος της ομάδας της Βεροίας αφιερώνει τις παραπάνω σκακιστικές διακρίσεις του στον αδικοχαμένο και αξέχαστο φίλο-σκακιστή ΤΣΑΚΕΛΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ" αναφέρει η ανακοίνωση του Ομίλου.