Η συγκινητική ιστορία αυτοθυσίας πίσω από το 100ο θύμα της φωτιάς στο Μάτι

Να σώσει τον εγγγονό του για να μην τον τυλίξουν οι φλογες είχε προσπαθήσει ο 73χρονος Σπύρος Σπυρίδης, το 100ο θύμα της φωτιάς στο Μάτι που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά από νοσηλεία περίπου 5 μηνών.

Την ιστορία του Σπύρου Σπυρίδη είχε περιγράψει στη Ναυτεμπορική πριν από λίγες ημέρες ο γιος του, Κώστας.

Ο Σπύρος Σπυρίδης παραθέριζε στο Μάτι μαζί με την 72χρονη σύζυγό του και τα δύο του εγγόνια, την 8χρονη Ελισάβετ και τον 10χρονο Σπύρο όταν ξέσπασε η φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Όπως είπε ο γιός του, παππούς, γιαγιά και εγγόνια προσπάθησαν να φύγουν μέσω της παραλιακής αλλά αποκλείστηκαν εκεί. Όταν βρήκαν μια μικρή δίοδο προς τη θάλασσα τους πρόλαβε το θερμικό κύμα με τον 73χρονο να αγκαλιάζει τον 10χρονο εγγονό του με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί εγκαύματα β΄ βαθμού σε ποσοστό 19% σε πόδια, χέρια και πλάτη.

Εγκαύματα υπέστη και η 72χρονη σύζυγός του σε ποσοστό 14% με αποτέλεσμα και αυτή να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα, 2,5 μήνες στο νοσοκομείο.

Ο αγώνας που έδωσε ο Σπύρος Σπυρίδης στη ΜΕΘ ήταν άνισος καθώς, όπως είπε ο γιός του, «τη δεύτερη κιόλας μέρα νοσηλείας του έπαθε κολπική μαρμαρυγή, αλλά τον ανάταξαν. Είχε από πριν τη φωτιά μια αδυναμία στην καρδιά, έκανε και δυο ανακοπές μέσα στην Εντατική. Και όχι μόνο. Υπέστη και ανεύρυσμα-εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό. Τον προλάβαμε στο "τσακ", έχασε το ένα νεφρό».

Ο Κώστας Σπυρίδης είχε μιλήσει και για τα δύο παιδιά του τα οποία υπέστησαν διάσπαρτα εγκαύματα β΄ βαθμού σε χέρια και πόδια και τα οποία, ευτυχώς, έχουν επανέλθει από το σοκ που υπέστησαν χάρη και στην υποστήριξη που έλαβαν από την Παιδοψυχιατρική κλινική του «Γ. Γεννηματάς».

ΠΗΓΗ: protothema.gr