Η ρομαντική πλευρά της Μυκόνου!

Η Μύκονος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ένα ελληνικό νησί ευρέως γνωστό για τις όμορφες παραλίες, τα πολυτελή θέρετρα, και φυσικά για την πλούσια νυχτερινή ζωή που προσφέρει.

Εάν όμως έχετε την εντύπωση ότι η Μύκονος ταυτίζεται μόνο με την ξέφρενη διασκέδαση κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο ή το ατελείωτο clubbing μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε καθώς η Μύκονος είναι πολλά παραπάνω! Διαθέτει μια γοητευτική, χαλαρωτική πλευρά που λίγοι την γνωρίζουν.

Διοργανώνετε ταξιδάκι με τον σύντροφό σας στη Μύκονο; Μήπως θέλετε να ανακαλύψετε περισσότερο την κουλτούρα του νησιού όπως επίσης και ρομαντικές τοποθεσίες για εσάς και το ταίρι σας; Τότε ακολουθήστε τις συμβουλές μας και επισκεφτείτε τους παρακάτω top προορισμούς!

Παραλία «Λία»

Αναμφισβήτητα είναι από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού και το ιδανικό μέρος για να ξεφύγετε απολαμβάνοντας τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο κάτω από μία ομπρέλα δίπλα στη θάλασσα. Τα γαλάζια κρυστάλλινα νερά είναι υπέροχα, ενώ τα βράχια που περιβάλλουν το μέρος δίνουν την αίσθηση μιας αποκομμένης παραλίας, ιδανική για όσους προτιμούν την απόλυτη αίσθηση ηρεμίας μακριά από το πολύβουο πλήθος.

Μικρή Βενετία

Στη δυτική πλευρά της πόλης, θα συναντήσετε τη Μικρή Βενετία. Ονομάστηκε έτσι γιατί η ατμόσφαιρα θυμίζει πολύ τη Βενετία στην Ιταλία. Τα κτίρια είναι κτισμένα ακριβώς δίπλα στην προκυμαία, κάτι παράδοξο για ελληνικό νησί. Πρόκειται για έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που παλαιότερα εξυπηρετούσε τους ντόπιους στη γρήγορη φόρτωση και εκφόρτωση των εμπορευμάτων τους. Εάν θέλετε να νιώσετε έστω για λίγο ότι απολαμβάνετε ένα ρομαντικό ταξίδι με τον σύντροφό σας στην Ιταλία, τότε κάντε μία βόλτα στη Μικρή Βενετία της… Μυκόνου!

Παραλία «Άγιος Στέφανος»

Ο «Άγιος Στέφανος» είναι μία παραλία που βρίσκεται στο δυτικό μέρος του νησιού και είναι ο απόλυτος προορισμός για να δείτε το ηλιοβασίλεμα με το ταίρι σας. Ακόμη το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι, σας δίνει την ευκαιρία να βλέπετε τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται στο νησί. Τέλος, ένα μεγάλο πλεονέκτημα της παραλίας είναι ότι δεν θα συναντήσετε πολύ κόσμο και θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε λίγες στιγμές χαλάρωσης αγναντεύοντας την όμορφη θέα στο λιμάνι.

Διαμονή

Η Μύκονος προσφέρει αμέτρητες επιλογές για τη διαμονή σας. Από πολυτελή ξενοδοχεία (luxury hotels) Βίλες (villas Mykonos) και στούντιο, επιλέξτε εκείνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και στο γούστο σας.