Οι πρόσκοποι θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις Ειδικές Δυνάμεις Αστυνομίας & στα Πυροσβεστικά αεροπλάνα

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ανακοίνωσε την διοργάνωση μονοήμερης εκπαιδευτικής - ενημερωτικής εκδρομής το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Α.Δ.Β.Ε) στην ομάδα Κ9 των αστυνομικών σκύλων , στο Τ.Ε.Ε.Μ - Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών καθώς και στην 113 Πτέρυγα Μάχης (πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair) .

Στις παραπάνω επισκέψεις τα παιδιά θα δούνε από κοντά τους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών υλών (ανεύρεση εκρηκτικών, έλεγχο χώρων) , σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σκύλους περιπολίας (παρουσία στα αεροδρόμια, αναζήτηση αγνοουμένων, συνοδεία ή φύλαξη επικίνδυνων κρατουμένων, εντοπισμός δραπετών, καταδίωξη και σύλληψη κακοποιών,προστασία των γηπέδων κα) καθώς και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (τηλεχειριζόμενα οχηματίδια, αντιβομβικές στολές, ανιχνευτές μετάλλων διαφόρων τύπων, ανιχνευτές εκρηκτικών, ακτινογραφικά κ.α. ) και τέλος την 113 Πτέρυγα Μάχης όπου τα παιδιά θα μπούνε μέσα στο αεροπλάνο-κοκπιτ ενός πυροσβεστικου αεροπλανου .

Στην Υποδιεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος θα προηγηθεί ενημέρωση και επίδειξη με εκπαιδευτικό υλικό , τα παιδιά θα δούνε από κοντά και να συνομιλησουν με τους ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ της καθημερινότητάς μας , πυροτεχνουργους , συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων , πιλότους πολεμικής αεροπορίας , οι οποίοι για την ασφάλεια του πολίτη δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή .

Για πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρχηγό της δράσης κ.Αστανάστα Ευτύχιο και Υπαρχηγό 5ου Συστήματος Προσκοπων Βέροιας https://www.facebook.com/eut.ast , τηλέφωνο : 6981854271 , email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , στην σελιδα στο Facebook https://www.facebook.com/5o.Sustima.Proskopon.Verias/ καθως και στο 2331062821 κάθε Σάββατο 12:00-14:00 και 17:00-19:00.