Το προσκλητήριο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων

Από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων ανακοινώθηκαν τα εξής: "Όλοι οι Βεροιώτες – Βεροιώτισσες και όχι μόνο, που υπήρξαμε Πρόσκοποι και Λυκόπουλα καλούμαστε να γίνουμε μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας.

Με τον τρόπο αυτό μας δίνεται η ευκαιρία,

Να αναπολήσουμε και γιατί όχι να ζήσουμε ξανά με φίλους και αδελφούς στιγμές μαγικές, που παίξαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε, μαλώσαμε, ταξιδέψαμε, περιπλανηθήκαμε, είδαμε ξημερώματα, μετρήσαμε αστέρια, κάναμε πλάκες, νοιώσαμε υπεύθυνοι, ξεπεράσαμε φόβους, την αίσθηση του κινδύνου, ζήσαμε περιπέτεια σε έντονες και απίστευτες καταστάσεις, αγχωθήκαμε, κουραστήκαμε υλοποιήσαμε την υπόσχεση και τον νόμο των προσκόπων, συνεργαστήκαμε, τα καταφέραμε !

Να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις (για μας και για πολλούς ακόμη), που φέρνουν χαμόγελα στα μάτια, γαλήνη στην ψυχή και ικανοποίηση στη συνείδηση, γιατί στους προσκόπους όλα γίνονται εθελοντικά και με χαμόγελο, η βοήθεια σε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση είναι για μας ένα ευχάριστο και ενάρετο χρέος και συνάμα μια συνειδητή πρακτική, οι εκδρομές, η ζωή στο ύπαιθρο, τα γλέντια, η φιλία και η αδελφοσύνη είναι στη φύση μας.

Να συμβάλουμε στη διαπαιδαγώγησή των σύγχρονων παιδιών και εφήβων, βοηθώντας τα προσκοπικά συστήματα της πόλης, προωθώντας την αλληλεγγύη και την συμμετοχή με στόχο έναν καλύτερο κόσμο, που δεν πρέπει να μένει μόνο μια ευχή.

Να γίνουμε περήφανα και επίσημα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με την εκατονταετή ιστορία προσφοράς στο παιδί και το κοινωνικό σύνολο και να του δώσουμε φωνή από τη φωνή μας και εμπειρία από τα χρόνια μας.

Να συμμετέχουμε με πλεονεκτήματα στις πολλές, πρωτότυπες, πολυδιάστατες, δραστηριότητες που σχεδιάζονται για τα μέλη και τους φίλους της «Ένωσης»

Να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα δράσεων και την ηγεσία της «Ένωσης», εκλέγοντας την ομάδα συντονισμού της.

Έτσι και αλλιώς, «Μια φορά Πρόσκοπος – Πάντα Πρόσκοπος». Αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, είναι στο DNA μας.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στα γραφεία της Ένωσης, Μάρκου Μπότσαρη 77, 2ο υπόγειο στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικασία ανάδειξης της ομάδας συντονισμού της ΕΠΠ Βέροιας. Υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στον Περιφερειακό Έφορο Ματθαίο Πιστοφίδη στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ιδιοχείρως μέχρι τις 12:00 το βράδυ της 23 Νοεμβρίου".

Εγγραφές στην «Ένωση» γίνονται στα καταστήματα:
Electrocenter, Βενιζέλου 68, 2331024779, Άκης Κιοσέογλου
Dora.gr, Πλατεία Πλατάνων 14, 2331028858, Θανάσης Τσολοζίδης
Πληροφορίες: Στάντζος Θανάσης, 6973863725