Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκε ο Βόλος

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου η υποδοχή της ιστορικής, ιερής και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο.

Την ιερή εικόνα μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο και Καθηγούμενο του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα, τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά».

Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, την Κυρά του Πόντου υποδέχθηκαν ο οικείος Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, κληρικοί της Πόλεως, οι τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελέημονος και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος του εσπερινού ομίλησε ο οικείος Αρχιερέας κ. Ιγνάτιος, ενώ αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης.

{jlex}flickr:72157675322046228{/jlex}