Βέροια: Φόλες σε πολλές γειτονιές της πόλης

Περίπου 20 αδέσποτοι σκύλοι αλλά και γάτες έφαγαν φόλες από τις 19 Οκτωβρίου έως και σήμερα και είχαν μαρτυρικό θάνατο. Αυτό κατήγγειλαν εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων και πολιτών στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Βέροιας, που συνεδρίασε την Δευτέρα το πρωί.

Η κ. Τάκη, εκπροσωπος φιλοζωικού σωματείου είπε ότι οι φόλες έπεσαν στην Καλλιθέα, στο Τσερμένι και στην πλατεία Δικαστηρίων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς χαρακτήρισε τα περιστατικά αποτρόπαιες πράξεις και αυτούς που ρίχνουν φόλες εγκληματίες που πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Ο κ. Κορωνάς είπε ότι το θέμα έχει ανατεθεί στην νομική υπηρεσία του δήμου και θα υποβληθεί μήνυση.

Filozo4249

Από πολίτες και σωματεία κατατέθηκαν προτάσεις όπως η δημιουργία ενημερωτικής εκδήλωσης για τα ζώα συντροφιάς, να υπάρξουν δημοσιεύσεις στον τύπο ότι η εγκατάλειψη ζώων ελέγχεται και υπάρχουν πρόστιμα, να γίνουν περιπολίες σε σημεία που αφήνονται ζώα κ.α.

IMG 20181029 112125

«Δεν θέλουμε μεγάλο αριθμό αδέσποτων στο κέντρο γιατί κινδυνεύουν. Η ιστορία έχει δείξει ότι κάποιος βρίσκεται και πετά φόλες» σχολίασε ο κ. Κορωνάς.