Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Βόλο

Η Ιερά καί Σεπτή Εικόνα τής Παναγίας της Σουμελά θα αφιχθεί το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2018, στις 5.30 το απόγευμα, στα προπύλαια του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, καί θα την υποδεχθεί ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο Ιερός Κλήρος και ο λαός της Μητροπόλεως.

Μετά την υποδοχή, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος καί συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου. Στις 9.00 το βράδυ Μικρό Απόδειπνο.

Από την επομένη, Τρίτη 6 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, θα τελείται καθημερινά Όρθρος καί Θεία Λειτουργία από τις 7.30-9.30 το πρωί. Στις 11.00 το πρωί θα ψάλλεται Ιερά Παράκληση προς τήν Παναγία Σουμελά, στις 6.00 το απόγευμα Εσπερινός καί οι Χαιρετισμοί στην Παναγία καί στίς 9.00 το βράδυ Μικρό Απόδειπνο.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στις 8.30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή τής Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κατά την οποία θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου καί τής Θείας Λειτουργίας.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος καί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος καί Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, μετά Θείου Κηρύγματος καί στίς 11.30 το πρωί θα ψαλεί η τελευταία Ιερά Παράκληση προς τήν Παναγία Σουμελά, στο τέλος η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για να ενθρονισθεί καί πάλι στην περίπυστη καί ιστορική Θεομητορική της καθέδρα.

Καθ’ όλη τή διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνας ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου θα παραμένει ανοικτός, από τις 7.00 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.