Εθελοντική αιμοδοσία στην Αλεξάνδρεια

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου Αλεξάνδρειας την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 09:00 π.μ. εως 12:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

Σκοπός είναι η ενίσχυση του αποθέματος της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθενείας ή ατυχήματος δημοτών μας.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης,φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία,αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο δύναμης και ελπίδας γι' αυτόν που το δέχεται.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού όπου η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω των πολλών τροχαίων και η προσφορά περιορισμένη με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία του.

Προσφέροντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης χρειάζεται:

Να είναι 18-60 ετών και υγιής

Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ

Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ και φάρμακα

Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό