Logo

"Με λένε Κατερίνα και είμαι 13 χρόνια καθαρή από ναρκωτικά" - Η εξομολόγηση της και πώς βοηθάει σήμερα στην απεξάρτηση χρηστών (video)

Η Κατερίνα Μίγκα ζει στη Νάουσα. Πέρασε από την κόλαση των ναρκωτικών και κατόρθωσε να...δραπετεύσει. Είναι εδώ και 13 χρόνια "καθαρή", μιλάει ανοιχτά για την περιπέτειά της και σήμερα είναι εθελόντρια στον ΟΚΑΝΑ, στην μονάδα της Βέροιας και βοηθά χρήστες να απεγκλωβιστούν από τα ναρκωτικά.

Η Κατερίνα, παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο Νοσοκομείου Βέροιας για τα ναρκωτικά και μίλησε για την περιπέτειά της (δείτε στο βίντεο τι είπε).

 

Μας είπε ότι ξεκίνησε από περιέργεια και από ανεξέλεγκτη ελευθερία, μπήκε στα "μαλακά" και πέρασε στα "σκληρά" ναρκωτικά, αποφάσισε μόνη της να τα σταματήσει μετά από 10 χρόνια χρήσης και αφού έφτασε στον πάτο, στην άβυσσο. 

Η Κατερίνα εφιστά την προσοχή στους γονείς λέγοντας ότι τα παιδιά...χτυπάνε καμπανάκι. 

"Όταν έφυγα, είπα ότι δεν γυρνάω πίσω, θέλω να ζήσω" τόνισε και περιέγραψε το πόσο δύσκολο είναι να απαγκιστρωθεί ένας χρήστης από την χρήση αλλά και από αυτόν τον τρόπο ζωής. Υπογράμμισε ότι μετά την απεξάρτηση, στην αρχή οι πόρτες στη Νάουσα ήταν κλειστές. Δεν το έβαλε κάτω όμως, έδειξε καλή διαγωγή και στην πορεία βρέθηκε κόσμος με ανοιχτά μυαλά και καρδιά και την στήριξαν.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά της, έπαιξε η οικογένειά της. Στην αρχή η οικογένεια ήταν...μαγκωμένη, ωστόσο στην συνέχεια δέχθηκε ότι στο σπίτι υπάρχει ένας ασθενής και βοήθησε στην αποθεραπεία του.

Μιλώντας για τον κόσμο των ναρκωτικών, σχολίασε: "Το καλό είναι στην αρχή, είναι η εφορία που σου δίνουν τα ναρκωτικά αλλά κρατάει λίγο. Όταν πας στην ηρωίνη, γρήγορα έρχονται τα άσχημα. Εθίζεσαι γρήγορα και περνάς στην παρακμή. Όταν ξεκίνησα δεν ήξερα τις συνέπειες. Σε κάποιο σημείο δεν θέλεις άλλο να πιείς. Νιώθεις ότι σαπίζεις" σχολίασε η Κατερίνα.

Σήμερα η Κατερίνα εργάζεται στη Νάουσα αλλά παράλληλα είναι και εθελόντρια του ΟΚΑΝΑ στην Βέροια. Στηρίζεις τοξικομανείς, μιλώντας τους για το πριν και το μετά της χρήσης και επειδή μπορεί να μιλήσεις την...γλώσσα τους, της ανοίγονται πιο εύκολα και μιλάνε μαζί για πράγματα που δεν λένε στους γιατρούς. 

"Γίνεται πολύ καλή δουλειά στον ΟΚΑΝΑ της Βέροιας. Υπάρχουν πολλά παιδιά που θέλουν να βγουν από τα ναρκωτικά. Σημαντικό πράγμα είναι η πρόληψη. Τα παιδιά χτυπάνε καμπανάκια. Να είναι προσεκτικοί οι γονείς. Σήμερα η κοινωνία δέχεται ότι η χρήση ναρκωτικών είναι ασθένεια" σημείωσε η Κατερίνα. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η Κατερίνα είπε ότι ο χρήστης μπορεί να κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την δόση του, η ζωή του κινείται γύρω από την εξασφάλιση της δόσης ενώ υπάρχουν πολλοί που επιστρέφουν στα ναρκωτικά γιατί τους λείπει όλο αυτό το...νταλαβέρι.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb