Logo

Με σειρά δράσεων θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια ζωής οι πρόσκοποι της Βέροιας (video)

Μια σειρά από δράσεις ετοιμάζουν οι Πρόσκοποι της Βέροιας για τον εορτασμό των 100 χρόνων Προσκοπισμού στην πόλη. Το πρόγραμμα των δράσεων ανακοινώθηκε την Δευτέρα το απόγευμα και χαρακτηρίστηκε πλούσιο. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος στα σχολικά του χρόνια ήταν πρόσκοπος (δείτε στο βίντεο την παρουσίαση)

Οι εκδηλώσεις

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

25 - 26 /8 ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ - ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΒΕΡΜΙΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

30 /9 ΚΟΙΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ - ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

6-7/10 ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΑΣ - ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ - ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

100 ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ - ΒΕΡΜΙΟ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ 100 - ΚΟΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΛΙΑ

{jlex}flickr:72157668466711737{/jlex}

Λίγα λόγια για τον προσκοπισμό

Ο Προσκοπισμός είναι μια παιδαγωγική εθελοντική, πολιτική, μη κομματική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις. 

Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων,/ μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Για την επίτευξη της Αποστολής, η Προσκοπική Κίνηση στηρίζεται στην εθελοντική, υπεύθυνη προσφορά ενηλίκων καταρτισμένων στελεχών.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917, και όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον 440/76 , εδρεύει στην Αθήνα και αποτελεί ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.). Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Σ.Ε.Π. συνεχίζει την Προσκοπική Κίνηση που άρχισε στην Ελλάδα το 1910 και αποτελεί τη μόνη αναγνωρισμένη Προσκοπική Οργάνωση για την Ελλάδα. Το Σ.Ε.Π. είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης που συνεστήθη το 1920 .

Ο Προσκοπισμός στην Ημαθία ιδρύθηκε το 1918 και από τις τάξεις του έχουν περάσει περισσότεροι από 100000 χιλιάδες συντοπίτες μας.

Οι Πρόσκοποι της Ημαθίας έχουν φιλοξενήσει και διοργανώσει Πανελλήνιες και Διεθνείς δράσεις , Σχολές Εκπαιδεύσεις Ενηλίκων Στελεχών ,Συναντήσεις , Συσσίτια , Εράνους, Συναυλίες, Διαλέξεις Ημερίδες ,Εκθέσεις , Αερομοντελικούς Αγώνες

Οι Πρόσκοποι της Ημαθίας ήταν παρόντες σε δύσκολες στιγμές του τόπου μας σε πολέμους & φυσικές καταστροφές.

Η Σημαία των Προσκόπων Βέροιας έχει τιμηθεί με τα παράσημα Ανδρείας Α τάξεως και Γ τάξεως από το ΣΕΠ και την Πολιτεία και δεν έχει παραδοθεί ποτέ μέσα στην εκατοντάχρονη ιστορία του περνώντας πολέμους και δύο δικτατορίες.

Σήμερα λειτουργούν τρία Συστήματα Προσκόπων στην Βέροια και ένα στην Αλεξάνδρεια , στην Καστανιά Βερμίου λειτουργεί για περισσότερες από 6 δεκαετίες Προσκοπικό Κέντρο πρότυπο για τα Προσκοπικά κέντρα όλης της Ελλάδος. Επίσης στην Βέροια λειτουργεί από το 1972 Ένωση Παλαιών Προσκόπων (η αρχαιότερη στην Βόρειο Ελλάδα) και στο γραφείο αυτής, το οποίο αποτελεί δωρεά του Γεώργιου Μωυσιάδη Παλαιού Προσκόπου , υπάρχει Προσκοπική Συλλογή Ενθυμάτων & Αναμνηστικών.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb