ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Βέροιας: Μήνυμα για το Πολυτεχνείο

siriza

Από τον Τομέα Υγείας Τμήμα Νοσοκομείου Βέροιας ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το παρακάτω μήνυμα για το Πολυτεχνείο. "Πριν σαράντα ένα χρόνια από σήμερα η χούντα των Συνταγματαρχών του 1967 είχε ήδη ξεκινήσει από τον Νοέμβρη του 73 να μετράει μέρες για την πτώση της και είδε έναν λαό με έκφραση του μέσα από την νεολαία , να ξεσπάει εναντίον της και στο τέλος να πέφτει.

Πολλά χρόνια περάσανε από τότε και το κύριο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι ακόμη επίκαιρο. Ειδικά την τελευταία πενταετία απέκτησε πολύ μεγαλύτερη σημασία , λόγω της ανέχειας του Ελληνικού Λαού.

Όλα τα κοινωνικά μεγέθη σε έκρηξη , Ανεργία-Ανέχεια - Ανυπαρξία –Απόγνωση-Απελπισία και πόσα άλλα στερητικά Α Μπορούμε να προσθέσουμε. Βασικές κοινωνικές έννοιες έχασαν την άξία τους , τις ευτέλισαν. Όλα περιστρέφονται γύρω από την οικονομία , το χρήμα.

ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ δεν περιλαμβάνονται στην ατζέντα σε θέσεις προτεραιότητας. Προτεραιότητα έχουν τα πλεονάσματα, τα ελλείμματα, οι τράπεζες τα spreads.

Την κυβέρνηση δεν την αρκούν τα «μικρά» και τα λίγα . Τούς ενδιαφέρουν τα «μεγάλα» η Ανάπτυξη χωρίς αναπτυγμένους, η Εργασία χωρίς εργαζόμενους, η Ασφάλιση χωρίς ασφαλισμένους, η Υγεία χωρίς υγιείς, η Παιδεία χωρίς παιδευμένους, η Ζωή χωρίς ζωντανούς.

Οι επέτειοι, πέρα από τις μνήμες που είναι σημαντικές, θα πρέπει να παίρνουν και ουσιαστικό περιεχόμενο, αυτό που τους δίνουμε όλοι εμείς, που στεκόμαστε απέναντι σε όλες τις εξουσίες, ντόπιες και ξενοκίνητες.

Για μια ακόμη φορά και εφέτος, πορευόμαστε στα χνάρια του «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», αυτή τη φορά όμως οφείλουμε στους εαυτούς μας απαιτητικά και εκβιαστικά, όχι από συνήθεια.

Πολιτεία χωρίς πολίτες είναι οξύμωρο σχήμα. Δεν αντέχει σε οποιαδήποτε κριτική.

Η οργή για να γίνει δύναμη πρέπει να συναντηθεί με τη γνώση, να γίνει ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ. Αυτό είναι το μήνυμα του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
Οδηγός και πάλι το σύνθημα ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για νέους αγώνες για Υγεία, Παιδεία, Δημοκρατικές , ελευθερίες, αξιοπρέπεια, ισότητα".