Ξεκινά την Παρασκευή το Φεστιβάλ Ροδάκινου - Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα (βίντεο)

Ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών, το Επιμελητήριο και τον Δήμο. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε την Τρίτη από τον πρόεδρο του Τουριστικού Ομίλου Ζήση Πατσίκα, παρουσία των, Κώστα Βοργιαζίδη Δημάρχου Βέροιας, Χρήστου Γιαννακάκη προέδρου της Κοινοπραξίας και Κώστα Παπαοικονόμου εκπροσώπου του Επιμελητηρίου (δείτε στο βίντεο την παρουσίαση).

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

3ο Συνέδριο για το Ροδάκινο - Ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον - ώρα 18.00

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας "Ανθισμένες Ροδακινιές"- Πεζόδρομος Αγοράς Βέροιας - ώρα 20:00.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Το κυνήγι του Κρυμμένου Ροδάκινου (Δράση για παιδιά) - Πάρκο Ελιάς - ώρα 11:00 – 12:30

50 σπιτικές συνταγές με Ροδάκινα της Κικής Εμμανουηλίδου (βιβλιοπαρουσίαση) - Πάρκο Ελιάς - ώρα 19:00

Η δική μας πόλη (Θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας) - Πάρκο Ελιάς - ώρα 21:30.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Μαζεύουμε ροδάκινα (Βιωματική δράση για οικογένειες) – Συνάντηση στο πάρκο Ελιάς - ώρα 09:00 – Αναχώρηση για τα χωράφια – ώρα 10:00

Γιορτή Γαστρονομίας- Πάρκο Ελιάς - ώρα 19:00

Δώρος ΔημοσθένουςLive (συναυλία) - Πάρκο Ελιάς - ώρα 21:30

Οι συνδιοργανωτές

Από τους συνδιοργανωτές, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Χρήστος Γιαννακάκης τόνισε ότι η συμμετοχή των φορέων στην διοργάνωση την ενδυναμώνουν. Επίσης είπε ότι γίνεται προσπάθεια να έλθει στην Βέροια το ετήσιο συνέδριο για το ροδάκινο που διεξάγεται στην Γαλλία. Για το συνέδριο του Φεστιβάλ σχολίασε ότι θα περιοριστεί μόνο σε ένα απόγευμα επειδή έχει ξεκινήσει η συγκομιδή των ροδάκινων και δεν είναι εύκολο για τους παραγωγούς να αφιερώσουν περισσότερες ημέρες. Ο κ. Γιαννακάκης πρότεινε στον δήμαρχο να συγκαλέσει μια συνάντηση με τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και ταβερνών για να τους ζητηθεί να βάλουν την κομπόστα ροδάκινου ως επιδορπίου στο μενού τους και το νωπό προϊόν ως φρούτο το καλοκαίρι. Είπε ακόμη ότι θα τους μοιραστεί και το βιβλίο με τις συνταγές ροδάκινου για δική τους χρήση.

Ο Κώστας Παπαοικονόμου, σημείωσε ότι το συμμετέχει και στηρίζει το Φεστιβάλ και θα συνεχίσει να στηρίζει πιο ενεργά από ποτέ τέτοιες προσπάθειες.

Τέλος, ο Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε ότι ο δήμος με την συμμετοχή του, στηρίζει θεσμικά το Φεστιβάλ και πρόσθεσε ότι στόχος του δήμου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι η εξωστρέφεια. Επίσης, διαβεβαίωσε τον κ. Γιαννακάκη ότι ο δήμος θα πάρει πρωτοβουλία για την συνάντηση με τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και ταβερνών.