Super συμβουλές για να χαλαρώσετε τους πιασμένους μύες μετά το γυμναστήριο

Τα γυμναστήρια Alter Life σας προσφέρουν πολύ σημαντικές συμβουλές για να μπορέσετε να αποφορτίσετε τους πιασμένους μυς μετά το γυμναστήριο. Το πιάσιμο μετά από μία προπόνηση είναι αναμενόμενο σε πολλούς! Αν γυμνάζετε μία καινούργια μυϊκή ομάδα ή αν απέχετε αρκετές μέρες από το γυμναστήριο είναι πολύ πιθανό να αισθανθείτε πόνο. Επίσης τα πολλά βάρη επίσης ανακουφίζουν από το τράβηγμα και τον μυϊκό πόνο.

Η αίσθηση του πιασίματος κορυφώνεται σε 48 ώρες, λένε οι γυμναστές, όπου σταδιακά υποχωρεί. Καθώς είστε πιασμένοι, είναι καλό να γυμνάζεστε, αφού οι πιο δυνατοί μύες συνηθίζουν πολύ εύκολα το φορτίο και την ένταση της άσκησης.

                       Πως θα ξεπιαστείτε με ασφαλή τρόπο και στοχευμένα;

ΜΑΣΑΖ

Οι μαλάξεις βοηθούν πολύ το σώμα να τροφοδοτήσει όλους τους μύες με αίμα, μαλακώνοντάς τους στην περίπτωση της δυσκαμψίας. Σύμφωνα με έρευνες το μασάζ ενισχύει την κυτταρική ανάπλαση και προσφέρει μία γρήγορη προσαρμογή και πάλι στην καθημερινή άσκηση.

ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ

Κάντε ήπιες διατάσεις για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να μαλακώσετε την ένταση, βοηθώντας τους σφιγμένους μύες να γίνουν πιο εύκαμπτοι, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε κανονικά την άσκησή σας.

ΣΩΣΤΗ ΤΡΟΦΗ

Συνδυάστε τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες μετά την άσκηση για να ανακουφιστείτε από το πιάσιμο και να χτίσετε τον μυϊκό ιστό. Αν έχει παρουσιαστεί φλεγμονή, τότε με τα Ω3 λιπαρά μπορεί να μειωθεί η έντασή της.

ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Μία ζεστή κομπρέσα είναι ότι πρέπει για τους πονεμένους μύες, αφού μπορεί να τους ανακουφίσει και να απελευθερώσει την «μαγκωμένη» κυκλοφορία του αίματος, το οποίο μεταφέρει οξυγόνο και πολλά θρεπτικά συστατικά που αναπλάθουν τις τραυματισμένες περιοχές.

ΔΡΟΣΙΑ

Το κρύο έχει αναλγητικές ιδιότητες. Μία παγωμένη κομπρέσα για παράδειγμα, μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να προσφέρει ανακούφιση. Επίσης πολύ βοηθητική είναι και η εναλλαγή κρύου και ζεστού ντουζ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Μην τεμπελιάσετε επειδή είστε πιασμένοι. Μεγάλο λάθος, αφού οι ήπιες προπονήσεις κάνουν το αίμα να κυκλοφορεί καλύτερα, προλαμβάνοντας μία επιπλέον μυϊκή βλάβη.

Τα γυμναστήρια Alter Life σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη σας περιμένουν σε Βόρεια και Νότια προάστια για να σας αναλάβουν πλήρως και να σας αλλάξουν την καθημερινότητα!