Ενημέρωση στην Αλεξάνδρεια έκανε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών δήμου Βέροιας

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας την Παρασκευή 4 Μαΐου. Θεράποντες ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου. Επισημάνθηκε πως ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι καίριος και επικεντρώνεται στον εντοπισμό των θυμάτων της βίας και στην ενεργοποίηση μιας διαδικασίας που μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματική τους προστασία.

Συζητήθηκαν τα θέματα της αναγνώρισης της κακοποίησης, των μορφών της βίας, της επιδίωξης συζήτησης με το θύμα, της καταγραφής του περιστατικού της βίας και της καταγγελίας του με βάση τους νόμους αλλά και της παραπομπής του θύματος σε άλλους φορείς ώστε να λάβει την κατάλληλη υποστήριξη και συμβουλευτική. Η εν λόγω δράση/Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας
Ωράριο Λειτουργίας: 08:00 – 16:00
Διεύθυνση: Καπετάν Άγρα 3Α
Τηλ. Επικ.: 2331065304
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.